Kāda lasītāja, kurai patīk gatavot un konservēt, redakcijā atstāja divas konservētu salātu receptes, jo vēlējās, lai arī citi tās izmēģina.
Kāda lasītāja, kurai patīk gatavot un konservēt, redakcijā atstāja divas konservētu salātu receptes, jo vēlējās, lai arī citi tās izmēģina.
Šoreiz publicējam šīs abas receptes, bet ja arī jums ir kāda recepte – ne tikai konservējumu, kuru labprāt vēlētos atklāt pārējiem un “neturēt sveci zem pūra” – vērsieties redakcijā!
Konservēti dārzeņu salāti
– Nepieciešams:
1 kg sviesta pupiņu,
1 kg burkānu,
1 kg sīpolu,
1 kg svaigas saldās paprikas,
2 kg tomātu,
2 lielas ķiploka daiviņas,
3 ēdamkarotes sāls (ar kaudzīti),
3 ēdamkarotes cukura (ar kaudzīti),
2 glāzes eļļas,
1 ēdamkarote esences.
– Gatavo:
Sviesta pupiņas iemērc ūdenī un atstāj uz nakti. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus un papriku sagriež strēmelītēs. Sagriež arī tomātus.
Katlā ielej 2 glāzes eļļas, ieber sīpolus, burkānus, papriku un sautē 20 minūtes. Pēc tam pieber pupas un tomātus, sāli un cukuru un sautē vēl 15 minūtes. 5 līdz 10 minūtes pirms salātu noņemšanas no uguns pievieno smalki saspiestu ķiploku un esenci. Samaisa. Kārto burkās un aizvāko.
Konservēti kāpostu salāti
– Nepieciešams:
5 kg svaigu kāpostu,
1 kg sīpolu,
1 kg burkānu,
1 kg svaigas saldās paprikas,
– ēdamkarotes sāls,
1/2 glāze cukura,
0,5 litri eļļas,
0,5 litri etiķa.
– Gatavo:
Kāpostus sarīvē vai arī smalki sagriež. Sīki sagriež arī pārējās sastāvdaļas. Ieber lielā traukā, pievieno sāli, cukuru un etiķi. Samaisa un kārto burkās.