Atkal viena garšīgu un sātīgu salātu recepte, kuru nesen izmēģināju. Iegādātais cietais avokado istabas temperatūrā nogatavojās pāris dienās. Izlasīju, ka šo procesu varot paātrināt, ja avokado ieliekot papīra iepakojumā kopā ar āboliem. Neesmu gan to pārbaudījusi.
Sastāvdaļas:
1 avokado
10 ķirštomātiņi
1 iepakojums salātu maisījuma vai lapu salāti
1 kārba konservētu balto pupiņu
50 gramu “Fetaki” vai cita līdzīga siera
1 ēdamkarote citrona sulas
olīveļļa
sāls
pipari – pēc garšas
baltmaizes grauzdiņi.
Bumbierim līdzīgo augli nomizoju, pārgriezu un izņēmu tam kauliņu. Zaļo mīkstumu sagriezu nelielos kubiņos un pārlēju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Konservētajām pupiņām nolēju šķidrumu, salātu maisījuma dažādās lapas sagriezu smalkāk, tomātiņus katru sagriezu četrās daļās, bet fetas sieru – kubiņos. Sagatavotās sastāvdaļas liku bļodā, kā pēdējos (labākam vizuālajam izskatam) pievienojot sieru un grauzdiņus, piekaisīju arī sāli un piparus. Visbeidzot visu pārslacīju ar olīveļļu.
Reklāma