SIA “Unti” ēdnīcas vadītāja Ina Novikova var teikt, ka visi viņas gatavotie ir mīlas ēdieni. Citādi nevar būt, ja darbu dara no sirds.
SIA “Unti” ēdnīcas vadītāja Ina Novikova var teikt, ka visi viņas gatavotie ir mīlas ēdieni. Citādi nevar būt, ja darbu dara no sirds. Tomēr Valentīna dienā apmeklētājus gaida īpašs piedāvājums – “Niknā buča” un “Saldais dzēliens”.
“Man patīk pārsteigt. Otrajam ēdienam izmantoju liesu garšvielās sautētu cūkgaļu, kas pārklāta ar tomātu un kausētu sieru. Parasti zem tādas “cepures” slēpjas karbonāde. Bet šoreiz atklāsies pavisam kaut kas cits. Gluži kā negaidīta buča! Saldajā ēdienā gatavots ananasu ķīselis un zemeņu krēms, kas pārkaisīts ar šokolādi. Tā ir īsta garšu buķete, tāpēc neatstās vienaldzīgu pat lielāko gardēdi,” cer Ina.
No pieredzes pavāre var droši teikt, ka taisnība ir teicienā: “Mīlestība iet caur vēderu.” Ar paēdušu cilvēku ir vieglāk kontaktēties un saprasties. Pēc sātīgām pusdienām viņas mājās ir miers. “Tur man ir vairāk laika nekā darbā, tāpēc ģimenei pārsteigumus sagādāju biežāk. Sevišķi man patīk gatavot saldos ēdienus vai cept maizītes,” atklāj I.Novikova.
Pirmais Valentīndienas pārsteigumus degustēja SIA “Unti” direktors Aigars Pepernieks. Arī viņš ir diplomēts pavārs, tāpēc prot novērtēt kolēģes izdomu un prasmi. “Tas patiesi bija pārsteigums. Sautētā gaļa ir ar īpatnēju garšu un aromātu. Tomāts un siers tai piedod pikantumu. Bet saldais ēdiens ir kā Valentīna dienas sapnis,” viņš vērtē. A.Pepernieks sevi neuzskata par gardēdi, bet mīl “kārtīgu ēdienu”. Viņš regulāri pusdieno šajā ēdnīcā, tāpēc secina, ka nosaukums “Mājas virtuve” tai ir atbilstošs.