Kursu dalībnieki: pārtikas uzņēmumos būs paškontrole.
Kursu dalībnieki: pārtikas uzņēmumos būs paškontrole
Alūksnē turpinās kursi, kuros apgūst “Pārtikas uzraudzības likuma” prasības. Tās nav jaunas, bet tagad to ievērošanu vērtēs stingri.
“Katram uzņēmumam ir jāizstrādā paškontroles sistēma. Tāpēc būs vajadzīgi dokumenti, kur paredz regulāru dezinfekciju un citus sanitārijas un higiēnas prasību izpildi. Pārbaudītāji vērtēs dokumentus un to atbilstību apstākļiem ēdnīcā vai kafejnīcā,” skaidro SIA “Merits” komercdirektore Astrīda Muceniece.
Viņa atzīst, ka prasību izpilde prasīs vairāk līdzekļu. SIA “Merits” gatavo pusdienas trīs skolās un piegādā pārtikas produktus 11 mācību iestādēm. Firma iepērk gaļu no sertificētām kautuvēm. Tomēr A.Muceniece domā, ka Alūksnes rajonā, kur strādā tikai sešas vai septiņas kautuves, var rasties problēmas. “Skolas vēlas lētāk iegādāties produktus. Bet tirgotājiem ir jāpiedāvā augstvērtīga produkcija, ko var lietot, nebaidoties saslimt,” uzsver A.Muceniece. Tāpēc katram virtuves strādniekam, uzsākot darbdienu, būs jāparakstās, ka viņam nesāp galva, nav caurejas vai traumētas rokas.