Svētdiena, 7. decembris
Antonija, Anta, Dzirkstīte
weather-icon
+1° C, vējš 0.45 m/s, D-DA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Saldējums lauku sētā

Ja lauciniekiem naudas maks neļauj skatīties uz veikala pusi, bet karstā vasaras dienā gribas nobaudīt saldējumu, var to gatavot paši.

Ja lauciniekiem naudas maks neļauj skatīties uz veikala pusi, bet karstā vasaras dienā gribas nobaudīt saldējumu, var to gatavot paši.
Uzreiz brīdinu, ka šī recepte nav domāta tiem, kas skaita kalorijas un kam ir pretenzijas pret termiski neapstrādātām olām. Ja nav salda krējuma, tikpat labi var izmantot skābo ar noteikumu, ka tas nav veikalā pirktais, jo rūpnieciski ražotais skābais krējums tiek homogenizēts un to nav iespējams saputot. Jāņem vērā, ka mājās separētajam krējumam jābūt ar samērā augstu tauku saturu (liess neputosies) un pirms putošanas atdzesētam.
Kā saldēdienu to var lietot arī tūlīt pēc uzputošanas. Sastingst atkarībā no ledusskapja saldētspējas. Parasti lietojams nākamajā dienā.
Saldējumā gatavošanā ir iespējamas dažādas variācijas – saputotai masai var pievienot grauzdētus riekstus, kakao, šokolādes gabaliņus, svaigus vai žāvētus augļus, želejas konfektes un citas piedevas.
Dekorējot galdā likšanai, var ļaut vaļu fantāzijai – augļi un ogas konservēti vai svaigi – der viss, kas garšo. Konkrētajā gadījumā izmantoju sīrupā marinēta ķirbja gabaliņus, rīvētu šokolādi un tējkaroti balzama.
Jāpiebilst, ka tādu konsistenci, kāda ir veikalā pirktajiem saldējumiem, mājās gatavotais neiegūs. Ja tas gatavots no mājās esošiem produktiem (izņemot cukuru), neizmaksās dārgi. Un kā var negaršot paša rokām gatavots!
Lai izdodas!

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri