Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+-4° C, vējš 0.89 m/s, Z-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Pārsteidz ar gurķu rullīšiem un vistu spārniņiem

Brīvdienas ir laiks, kad iespējams pagatavot un baudīt kādu neparastāku ēdienu. Varat uzaicināt ciemiņus, lai tos pārsteigtu ar aukstajām uzkodām – ar avokado pildītiem gurķu rullīšiem un ceptiem vistu spārniņiem.

Brīvdienas ir laiks, kad iespējams pagatavot un baudīt kādu neparastāku ēdienu. Varat uzaicināt ciemiņus, lai tos pārsteigtu ar aukstajām uzkodām – ar avokado pildītiem gurķu rullīšiem un ceptiem vistu spārniņiem. Tas nav dārgi, bet ļoti garšīgi.
Pildīti gurķu rullīši
Nepieciešams: viens vai vairāki svaigi gurķi, avokado, citrons, garšvielas “Vegeta” un dilles.
1. Gurķi nomazgā un nomizo ar speciālu nazi, lai mizas būtu ļoti plānas.
2. Gurķi sagriež gareniski plānās strēmelēs un apkaisa ar “Vegetu”.
3. Nomizotu avokado ar blenderi sasmalcina biezenī, līdz veidojas viendabīga masa.
4. Pieliek dilles. Var pievienot arī “Vegetu”, rīvētu olu vai garneles, ja vēlas. Vēlreiz masu samaisa ar blenderi.
5. Sagatavoto avokado masu ietin gurķa sloksnēs.
*
Cepti vistu spārniņi
Nepieciešams: divās daļās sadalīti marinēti vai svaigi vistu spārniņi, milti un mīkla panēšanai, eļļa. Spārniņi ir garšīgāki, ja marinēti. Marināde: ūdenim pieliek citrona sulu, ķiploku, nedaudz eļļas, tomātu mērces, cukuru un sāli.
Spārniņus var cept pēc četru stundu vai arī diennakti ilgas marinēšanas. Panēšanai sagatavo mīklu no olas, miltiem, ūdens, sāls un cukura. Mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē.
1.Marinētus spārniņus apviļā miltos un panē mīklā.
2.Liek traukā ar sakarsētu eļļu. Spārniņus apmēram 15 līdz 20 minūtes vāra uz lēnas uguns, līdz tie ir zeltaini brūni.
Atdzesētus vistu spārniņus pasniedz ar krējuma, majonēzes un tomātu pastas mērci. Gurķu rullīši papildina aukstās uzkodas ar neparasta svaiguma garšu.
Mārīte Dzene un Gatis Bogdanovs sadarbībā ar Alūksnes kafejnīcu “Jolanta”

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri