Alūksnes pansionāta virtuvē katru dienu gatavo maltītes apmēram 112 cilvēkiem.
Alūksnes pansionāta virtuvē katru dienu gatavo maltītes apmēram
112 cilvēkiem. Pusdienas ēd arī darbinieki, turklāt ar pirmo ēdienu nodrošina Policijas pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas izolatorā ievietotos. Protams, svētku reizēs pavāres visiem piedāvā kaut ko garšīgu.
“Tagad ēdienkartē ir vairāk zaļumu – sīpolloki, salāti, redīsi un dilles. Iestājoties siltākām laikam, noteikti gatavosim aukstās zupas. Svētkos var baudīt buljonu ar profitroļiem, šniceli un saldajā ēdienā putukrējumu vai krēmu ar ķīseli,” stāsta Alūksnes pansionāta pavāra palīdze Zina Miezīte.
Pavāre Tatjana Nikolajeva skaidro, ka pusdienās parasti ir divi ēdieni – zupa un kartupeļi ar piedevām vai arī otrais un saldais ēdiens. Iecienītas ir sulas, jogurts un smalkmaizītes, ko pansionātam piegādā individuālais uzņēmums “Kārumiņš”.
Uz ēdamistabu maltītēs dodas mazāk nekā puse iemītnieku. Pārējiem ēdienu pienes istabās.
“Strādā divas maiņas, katrā – trīs cilvēki. Ēdienus gatavo pavāre, par izejvielām rūpējas viņas palīdze, un porcijas izdala virtuves strādniece,” norāda pansionāta galvenā medicīnas māsa Ina Lielbārde.
Virtuvē ir malkas apkure, tāpēc darbs ir smagāks, bet ēdiens garšīgāks nekā uz gāzes vai elektriskās plīts gatavots.