Svētdiena, 28. decembris
Inga, Ivita, Irvita, Ingeborga
weather-icon
+-1° C, vējš 3.13 m/s, Z-ZA vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Nogaršosim svētku desertu “Kokada”!

“Kokadas” pagatavošanai nepieciešams: aptuveni 150 grami cukura, glāze smalki rīvētu kokosriekstu skaidiņu, pusotra glāze piena, divas olas, vaniļas cukurs, šķipsniņa sāls, glāze salda krējuma, 25 mililitri “Rīgas melnā balzama” un šokolādes mērce.

“Kokadas” pagatavošanai nepieciešams: aptuveni 150 grami cukura, glāze smalki rīvētu kokosriekstu skaidiņu, pusotra glāze piena, divas olas, vaniļas cukurs, šķipsniņa sāls, glāze salda krējuma, 25 mililitri “Rīgas melnā balzama” un šokolādes mērce rotāšanai. Šīs sastāvdaļas paredzētas četrām porcijām.
1. Katliņā lej pienu, pievieno 100 gramus cukura, kokosskaidiņas un, nepārtraukti maisot, karsē, kamēr masa sabiezē līdz skāba krējuma konsistencei. Ik pa laikam apmaisot, ļauj atdzist.
2. Sakuļ olas, masu salej citā katliņā, pievieno vaniļas cukuru, šķipsniņu sāls, balzamu un padzisušu piena, cukura un kokosskaidiņu maisījumu.
3. Maisot karsē uz nelielas liesmas aptuveni astoņas – desmit minūtes. Atdzesē.
4. Atdzisušu salej glāzēs uz kājiņas.
5. Katru glāzi nosedz ar foliju un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.
6. Pirms pasniegšanas ar atlikušo cukuru saputo saldo krējumu.
7. Glāzes ar “Kokadu” ņem no ledusskapja un katrai porcijai uzliek putukrējuma cepurīti. Pārlej ar šokolādes mērci.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri