Pankūkas ir viens no tradicionālajiem latviešu ēdieniem, kas visgaršīgākās ir tad, ja tās pasniedz, tikko ceptas.
Pankūkas ir viens no tradicionālajiem latviešu ēdieniem, kas visgaršīgākās ir tad, ja tās pasniedz, tikko ceptas.
Tās var gatavot visdažādākajos variantos: var pievienot mīklai dārzeņus – ķirbi, burkānus, kabaci, kartupeļus -, arī sēnes un augļus: ābolu, rozīnes, kaltētas aprikozes. Var cept rauga, plānās pankūkas vai arī izvēlēties ar dažādu pildījumu. Ja cep parastas pankūkas, tad pasniedz ar ievārījumu, medu, cukuru vai cukuru ar kanēli, arī skābu krējumu. Šodien piedāvāšu pankūkas ar pildījumu – saldummīļiem ar biezpienu, bet stiprāku ēdienu cienītājiem – ar gaļu un dārzeņiem.
Pankūkas ar pildījumu
Pankūkām ar pildījumu jāsagatavo mīkla – vajadzīgi paciņa plāno pankūku miltu, piens, viena vai divas olas. Pildījumam nepieciešams 400 gramu maltas gaļas, viens vai divi pipari (paprika), daži tomāti, liels sīpols, pāris daiviņu ķiploku, sāls, garšvielas. Saldajām pankūkām – paciņa biezpiena, krējums, kam pievieno kanēli, cukuru un nedaudz vaniļas cukuru.
1.Apcep malto gaļu.
2.Sagriež sīpolu un apcep.
3. Papriku sīki sagriež, kad izņemta sēklotne.
4. Arī papriku atsevišķi apcep.
5.Tomātiem novelk mizu, tos sagriež un atsevišķi apcep.
6. Sadala ķiploku daiviņas, sīki sagriež un arī apcep.
7. Visus pildījumam paredzētos dārzeņus liek kopā un samaisa ar gaļu vienā masā.
8. Ja vēlas saldo pildījumu, sajauc biezpienu ar krējumu.
9.Pievieno nedaudz kanēli, cukuru un vaniļas cukuru.
10. Pagatavo plāno pankūku mīklu, vispirms sajaucot olas ar cukuru. Pēc tam pievieno pienu, miltus un visu rūpīgi sajauc.
11. Cep lielās pankūkas pa visu pannu. Tās var apcept nedaudz, lai veidotos dzeltenīga nokrāsa.
12.Izceptajā lielajā, plānajā pankūkā ieliek kārtīgu ēdamkaroti sagatavotā pildījuma – gaļu vai biezpienu.
13.Kad pankūkas ir satītas, tās var kārtot dziļākā pannā un apcept brūnganas. Var arī apsildīt cepeškrāsnī.