Arvien
aktuālāka kļūst brīvā laika pavadīšana svaigā gaisā –
dārza ballītes un pikniki brīvā dabā ir viens no veidiem, kā
pavadīt brīvdienas kopā ar draugiem un ģimeni. Savukārt, došanās
laivu braucienā, vai pārgājienā, kura laika pagatavot maltīti uz
uguns noteikti būs neaizmirstams piedzīvojums. Viena no
būtiskākajām šādu aktivitāšu sastāvdaļām ir garda maltīte,
tādēļ AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas
blogeri Betiju Kalēju, piedāvā trīs receptes, kuras ērti
pagatavot dabā, nezaudējot iespēju variēt ar garšām.
Aukstie
griķu salāti burciņā ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu
mērcīti piknikam
Sastāvdaļas
(2 porcijām):
-
100g
“Dobeles
dzirnavnieka” griķu -
1
ēdamkarote majonēzes -
80
g grieķu jogurta -
1
ķiploka daiviņa -
neliela
buntīte diļļu -
40
g rukolas vai citu salātlapu -
120
g kūpināta laša vai citas zivs -
200
g vārītu biešu -
sāls
un pipari
Gatavošana:
-
Katliņā
uzvāra 400ml ūdens ar šķipsnu sāls, pieber griķus un vāra 15
minūtes. Ļauj atdzist. -
Gatavo
mērcīti – jogurtu sajauc ar majonēzi, pievieno ķiploka daiviņu,
kas izspiesta caur spiedi, sakapātas dilles, kā arī sāli un
piparus pēc garšas. -
Bietes
sagriež kubiņos, lasi sadala mazākos gabaliņos. -
Kārto
salātus – 2 vidēji lielās burciņās liek sastāvdaļas šādā
secībā: mērce, salātlapas, griķi, lasis un bietes. -
Aizskrūvētās
burciņas uzglabā ledusskapī. Pirms pasniegšanas burciņu
sakrata/apmaisa, lai mērcīte noklātu visus salātus.
Desiņu
zupa ar tomātiem un rīsiem gatavošanai uz uguns
Sastāvdaļas
(6-8 porcijām):
-
350
g kupātu vai desiņu -
800
g (2 bundžas) tomātu gabaliņu savā sulā -
125
g “Dobeles
dzirnavnieka” rīsu
ar tvaiku apstrādi -
1
sīpols -
2
ķiploka daiviņas -
1
ēdamkarote eļļas -
2
ēdamkarotes tomātu mērces -
1
buljona kubiņš -
pipari
-
dilles/maize/krējums
pasniegšanai
Gatavošana:
-
Sīpolu
sagriež nelielos kubiņos, ķiploku smalki sakapā. -
Katlā
sakarsē eļļu un apcep sīpolu, kā arī ķiploku līdz tie kļūst
zeltaini. Pievieno kupātu gaļu, kas izņemta no apvalka vai arī
sagrieztas desiņas. Viegli apcep. -
Pievieno
~1L ūdens, tomātu gabaliņus, buljona kubiņu, tomātu mērci un
piparus. Visu vāra uz lēnas uguns ~15minūtes ik pa brīdim
apmaisot. -
Zupai
pievieno rīsus un turpina vārīt līdz tie mīksti ~15 minūtes. -
Pasniedz
karstu ar dillēm, krējumu un maizīti, ja vēlas.
Sulīgie
vistas un ananasa iesmiņi ar kokosriekstu piena rīsiem
Sastāvdaļas
(2 porcijām):
-
40
ml sojas mērces -
2
tējkarotes sezama sēklu eļļas -
1
cm ingvera saknes -
300
g vistas filejas -
200
g ananasa -
125
g “Dobeles dzirnavnieka gargraudu ekstra” rīsu -
200
ml kokosriekstu piena -
1
ēdamkarote sviesta -
sāls
Gatavošana:
-
Vistas
fileju sagriež kubiņos. -
Bļodā
sajauc sojas mērci, sezama eļļu un smalki sarīvētu ingvera
sakni. Pārlej vistas filejas gabaliņiem un sajauc. Ļauj
iemarinēties vismaz 1h. -
Gatavo
rīsus – katliņā izkausē sviestu. Pieber rīsus un apcep 1
minūti. Pievieno kokosriekstu pienu, verdošu ūdeni un sāli. Vāra
15 min līdz gatavi. -
Tikmēr
sagriež ananasu kubiņos, kas izmērā līdzīgi vistas gabaliņiem. -
Gatavo
iesmiņus – pamīšus uzdur vistu un ananasu. -
Uz
grila iesmiņus cep no visām pusēm līdz zeltaini brūni un vista
gatava. Pasniedz ar kokosriekstu rīsiem.
Lai
piedzīvojumiem bagāta vasara un gardas maltītes dabā!