Tuvojas Lieldienas –
pavasara gaidītākais notikums, kad galdā tiek liktas krāsainas
olas un citi gardi, apaļi ēdieni.
Svētku neiztrūkstoša sastāvdaļa ir našķi, kas priecēs gan
sirdis, gan vēderus, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā
ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā ātras un viegli
pagatavojamas receptes, kurās iesaistīt arī bērnus. Šie gardumi
būs laba alternatīva ierastajām šokolādes olām.
Lieldienu
auzu pārslu cepumi
Sastāvdaļas
(12
cepumiem):
-
„Dobeles
dzirnavnieka” Pilngraudu auzu pārslu cepumu maisījums -
140
g sviesta -
40
ml ūdens -
Krāsainas
konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
-
Sviestu izkausē lielā
bļodā mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē. Bļodā
pievieno cepumu maisījuma saturu, 40 ml ūdens – visu kārtīgi
sajauc. Mīklu atpūtina 15 minūtes. -
No mīklas veido 12
cepumus. Tos piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts
cepamais papīrs. Uz katra cepuma liek dažas konfektes, tās viegli
iespiežot iekšā cepumu masā. -
Cepumus liek 180°C
sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes, līdz maliņas
paliek brūnas. Gatavos cepumus atdzesē.
B
iskvīta
oliņas ar siera kūkas pildījumu
Sastāvdaļas
(12
pīrādziņiem):
biskvītam:
-
„Dobeles
dzirnavnieka” Ātrās kūkas maisījums -
2
olas -
2
ēdamkarotes ūdens -
100
g eļļas -
3
ēdamkarotes cukura pērlīšu dekorēšanai
pildījumam:
-
400
g krēmsiera -
120
ml saldā krējuma -
120
g pūdercukura
Gatavošana:
-
Lielā bļodā ieber
sauso maisījumu. Pievieno olas, ūdeni un eļļu. Mīklu sajauc
līdz viendabīgai konsistencei un tajā iemaisa cukura pērlītes. -
Uz paplātes klāj
cepamo papīru. Ar karoti sagatavoto masu kārto uz paplātes,
cenšoties saglabāt apaļu formu un kopā izveidojot 24 mīklas
pusītes. -
Paplāti liek 170°C
sakarsētā krāsnī un cep 10-14 minūtes līdz virspuse kļuvusi
zeltaini brūna. Pilnībā atdzesē. -
Gatavo pildījumu.
Bļodā liek krēmsieru, saldo krējumu un pūdercukuru. Visas
sastāvdaļas puto ar mikseri, līdz iegūts biezas konsistences
krēms. Nepārputo! -
Uz biskvīta pusītes
uzziež krēmu, atstājot nepārklātu ārējo malu – visērtāk to
darīt, izmantojot konditorejas maisiņu. Biskvītu liek kopā ar
vēl vienu pusīti un saspiež līdz krēms izlīdzinās līdz
biskvīta maliņai. -
Uzglabā ledusskapī.
Šokolādes
cepumi
Sastāvdaļas
(12
cepumiem):
-
“Dobeles
dzirnavnieka” Šokolādes kēksa maisījums -
½
tējkarote sodas -
40
ml ūdens -
1
ola -
130
g eļļas -
Krāsainas
konfektes dekorēšanai
Gatavošana:
-
Lielā bļodā liek
visas cepumu sastāvdaļas, izņemot konfektes, un, izmantojot lielu
karoti, sajauc biezas konsistences mīklu. -
No mīklas veido 12
bumbiņas. Tās piespiež un saplacina uz paplātes, kurai uzklāts
cepamais papīrs. Būtiski starp cepumiem atstāt lielas atstarpes,
jo cepoties tie izpletīsies! -
Katrā cepumā iespiež
dažas konfektes un liek cepties 180°C sakarsētā krāsnī
aptuveni 12 minūtes līdz maliņas sāk kļūt tumši brūnas.
Cepumi pēc cepšanas būs mīksti, bet atdziestot sacietēs.
Lai
gardi našķi!