Vakariņas ir tā
ēdienreize, kad esam visi mājās un vismaz reizi dienā varam
sanākt pie galda kopā. Bet vienmēr sanāk tā, ka kādam no
ģimenes ir jārosās pa virtuvi, lai visus sabarotu, vai arī
jāizvēlas vieglākais ceļš un jāliek galdā vakardienas zupa vai
kādi ātri pagatavojami pusfabrikāti. Paēduši jau visi ir, bet
īpaša gandarījuma laikam nav.
Lai dotu jums
jaunas idejas ātrām un garšīgām vakariņām, esam apkopojuši
pašu izmēģinātas garšīgas, ātri pagatavojamas, vienkāršas
receptes, lai kādam no ģimenes nav viss vakars jāpavada virtuvē,
bet paliek laiks arī atpūsties, parunāties un vienkārši būt
kopā ar saviem mīļajiem.
Apzināti nedodam
proporcijas, jo daudzums atkarīgs no ēdāju skaita un garšu
sajūtas. Jebkurā gadījumā ēdiens ir jāgaršo un jāburas tik
ilgi, kamēr liekas – o, jā, tagad ir tā īstā garša!
Lai jums labi
garšo un ir priecīgi vakari!
Akniņas mērcē
Vistu vai tītaru
aknas
Sīpols
Sojas mērce
Krējums
Apcepam sīpolu,
liekam klāt iepriekš sagrieztas un atcīpslotas aknas. Kad ārpusē
brūnas, bet vidū vēl sārtas, uzlejam nedaudz sojas mērci, mazu
brīdi pagaidām, tad liekam klāt pāris karotes skābā krējuma
(var arī saldu). Tikko krējums sāk vārīties, ņemam nost no
uguns. Mazliet vēl ar karoti pārlejam aknām mērci, uzliekam
pannai vāku un ļaujam mazliet „atpūsties”. Viss jādara ātri
un, galvenais, nevar ļaut aknām ne pārcepties, ne ilgi vārīties
mērcē, tad tās paliek sausas.
Ēdam ar jebkurām
piedevām, kas nu kuram garšo.
Makaroni ar
vistas fileju
Makaroni
Vistas fileja
Sīpols
Salds krējums
vai smērsiers
Karijs vai vistas
garšviela, sāls
Novārām
makaronus – jebkādus, kas ģimenei garšo labāk. Uz pannas
sacepam sīpolu, liekam klāt gabaliņos sagrieztu vistas fileju,
pieberam garšvielas, ar vistu vienmēr labi draudzējas karijs, bet
var likt arī vistas garšvielu. Cepam ātri, lai nepaliek sausa. Kad
viegli apbrūnējusi, ņemam nost no pannas.
Gatavajos
makaronos iejaucam filejas gabaliņus, pielejam saldo krējumu vai
iejaucam mīksto smērsieru. Uzkarsējam visu kopā, ēdam!
Salāti ar
fileju
Zaļie salāti
vai salātu maisījums
Fileja –
vistas, tītara, cūkas vai zivs
Garšvielas
Cietais siers
Salātu mērce
Grauzdiņi
Sajaucam zaļos
salātus, salātu maisījumu, ja gribas, var pielikt vēl kādu
dārzeni. Pārlejam nedaudz ar olīveļļu, balzamiko etiķi, viegli
samaisām. Uz pannas apcepam fileju – ātri, lai nepaliek sausa,
pieliekam garšvielas. Ņemam nost no pannas un karstu pārberam
salātiem. Uzrīvējam cieto sieru, uzberam grauzdiņus.
Grauzdiņus var
viegli sagatavot paši – sagriežam kubiņos baltmaizi un viegli apcepam mazā sviesta daudzumā. Jāuzmana, lai nesadeg,
tas notiek ļoti ātri.
Lai labi garšo. Turpinājums sekos!