Pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” vadītāja Ārija Driņina lasītājiem iesaka gatavot torti “Lēdiju pirkstiņi”.
Pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte” vadītāja Ārija Driņina lasītājiem iesaka gatavot torti “Lēdiju pirkstiņi”.
Nepieciešamie produkti: 125 gramu margarīna, viena glāze miltu, piecas olas, puslitrs krējuma, 200 gramu cukura un 50 gramu vanilīna.
Jāgatavo ir vārītā mīkla. Vienā glāzē vāroša, mazliet sālīta ūdens liek margarīnu. Kad tas ir izkusis, maisot pieber miltus un sildot maisa, kamēr veidojas viendabīga masa, kas nelīp pie katliņa malām. Mīklu nedaudz atdzesē, tad maisot pievieno olas.
Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz pannas izveido mazā pirkstiņa resnumā josliņas, tik garas, cik lielu grib torti. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram septiņas minūtes, kamēr “pirkstiņi” paliek dzeltenīgi brūni.
Lai pagatavotu krēmu, krējumu sakuļ ar cukuru un vanilīnu, līdz tas kļūst biezs. “Tad uz paplātes liek kārtu “pirkstiņus” vienu pie otra, un pārklāj ar krēmu. Nākamo kārtu liek šķērsām un atkal pārklāj ar krēmu. Liek tik kārtas, cik vēlas. Torti garnē ar rotājumiem, kas veidoti no “pirkstiņu” mīklas. Gatavu torti var ēst uzreiz, ja garšo kraukšķīgas. Ja to ievieto ledusskapī uz diennakti, torte kļūst sulīga un mīksta. “Parasti gatavojam no divreiz lielāka produktu daudzuma, jo tā garšo visiem. Krēms ir salds, bet mīkla nav salda. Torte ir liela un lēta. Labu apetīti!