Garša tāpat kā gaume cilvēkiem ir dažāda. Vieni izvēlas asās un pikantās mērces, garšvielas, kuru nelielam krikumam nokļūstot uz mēles, acīs sariešas asaras.
Garša tāpat kā gaume cilvēkiem ir dažāda. Vieni izvēlas asās un pikantās mērces, garšvielas, kuru nelielam krikumam nokļūstot uz mēles, acīs sariešas asaras. Otri iecienījuši etiķa marinādes, bet trešie neizvēlas ne vienu, ne otru.
Pēdējiem pavārmākslas meistari iesaka pagatavot sauso marinādi no saberztām ķiploka daiviņām, tējkarotes timiāna, samaltas lauru lapas, ēdamkarotes jūras sāls, ēdamkarotes sinepju pulvera un ēdamkarotes sakapātu zaļumu. Daudzums paredzēts pusotra kilograma liellopu vai jēra gaļas marinēšanai. Gaļa šajā gadījumā jācep folijā.
Var gatavot arī skāba krējuma marinādi. Tai vajadzēs 500 gramus skāba krējuma, divus sīpolus, kas sagriezti ripiņās, ēdamkaroti cukura, trīs tējkarotes citronu sulas, tējkaroti piparu pēc izvēles, sakapātas dilles.
Ar to pietiks pusotra kilograma putnu, teļa vai cūkas gaļas iemarinēšanai.