Tradicionālo jāņusieru var papildināt krāsainas siera bumbiņas, kas ir pikantas.
Tradicionālo jāņusieru var papildināt krāsainas siera bumbiņas, kas ir pikantas. Jānopērk mīksts siers, ko sarīvē vai saberž. Vienai daļai pievieno kečupu, otrai – avokado. Sieru sadala un veido lodītes, ko apviļā sasmalcinātā paprikā un pētersīļu zaļumos. Bumbiņās iesprauž iesmus. Uz iesmiem saver arī ogas (ir jau nogatavojušās zemenes), augļus, cepumus un vafeles. No vafeļu formām var pagatavot saldo ēdienu, piepildot vafeles ar saldējumu, augļu salātiem, pudiņu vai citu saldu masu.
Iepriekšējā dienā var pagatavot rabarberu kvasu. Sagrieztus rabarberus pārlej ar ūdeni un novāra. Divas, trīs stundas patur, tad izkāš un pievieno izšķīdinātu raugu, cukuru vai medu, ogu sulu, rozīnes un citrona miziņu. Raudzē siltā vietā sešas līdz astoņas stundas. Tas ir atsvaidzinošs dzēriens tiem, kas nedzer alu.