Pirmdiena, 22. decembris
Saulvedis, Saule
weather-icon
+2° C, vējš 1.34 m/s, Z-ZR vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Cepta zivs “Blondīne” itāļu gaumē

Šoreiz ēdiena gatavošanai izmantosim svaigi saldētu makrarusa fileju.

Šoreiz ēdiena gatavošanai izmantosim svaigi saldētu makrarusa fileju. Ģimenēs, kur zvērinātie makšķernieki uzskata zem sava goda ēst veikalā pirktu zivi, saprotams, var izmantot dzimtenes ūdeņos noķertās zivs fileju.
Latvietim tradicionālo ēdiena piedevu – kartupeli – var aizstāt ar mazāk barojošajiem un šķiedrvielām bagātākajiem rīsiem.
Svaru vērotāji un cilvēki, kas rūpējas par veselīgu uzturu, samierināsies tikai ar dārzāju salātiem pie ceptās zivs.
1.Atsaldētas zivs fileju ierīvē ar zivju garšvielu maisījumu un apslaka ar citrona sulu.
2. Fileju panē sakultā olā un miltos.
3. Liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep no abām pusēm.
4. Kamēr zivs cepas, sagriež šķēlītēs pusi tomāta.
5. Vienai filejas porcijai nepieciešams sagriezt divas daiviņas ķiploka un četras melnās olīvas bez kauliņiem.
6. Pāris minūtes, pirms zivs izcepusies,a turpat, uz pannas, sacep tomāta šķēlītes, sasmalcināto ķiploku un olīvas.
7. Noņem pannu no plīts un turpat, pannā, filejai uzliek sacepto tomātu, ķiploku un olīvas.
8. Ar dekoratīvo plastmasas iesmiņu filejai uzsprauž svaiga citrona šķēlītes un dekorē ar purava lapu.
9. Salātiem atsevišķi sarīvē novārītu bieti, svaigu burkānu un kāpostu. Burkāniem pievieno garšvielu eļļu, bet bietes sajauc ar majonēzi vai etiķi. Kāpostiem der citrona sula un šķipsniņa cukura.
10. Sakarsētā eļļā liek cepties saldētos frī kartupeļus.
11. Uz šķīvja atsevišķās kaudzītēs sakārto dārzeņu salātus un garnē ar purava gabaliņiem un paprikas šķēlītēm.
12. Līdzās salātiem uzliek iepriekš sagatavoto un izdekorēto zivs fileju. Beigās pievieno ar garšvielām sajauktos frī kartupeļus.
sadarbībā ar kafejnīcas “Rīts” šefpavāri Regīnu Dainu

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri