Trešdiena, 24. decembris
Ādams, Ieva
weather-icon
+-4° C, vējš 1.34 m/s, R vēja virziens
Aluksniesiem.lv bloku ikona

Asas piedevas

Tomātu biezenis Nepieciešams: – 500 gramu tomātu.

Tomātu biezenis
Nepieciešams:
– 500 gramu tomātu,
– 70 gramu ķiploku,
– 2 tējkarotes sāls,
– 1 tējkarote cukura,
– pustējkarote maltu piparu,
– citronskābe vai etiķis,
– želatīns.
Pagatavo:
visus produktus samaļ, pievieno sāli, cukuru, piparus, etiķi vai citronskābi pēc garšas. Pievieno zubriedinātu želatīnu.
Uzglabā ledusskapī. Šim biezenim ir specifiska ķiploku garša, tāpēc to neieteic lietot pirms iet viesos. Lieto pie gaļas ēdieniem vai uz sviestmaizes.
Salāti gaļas ēdieniem
Nepieciešams:
– trīs kilogrami kabaču,
– divi kilogrami burkānu,
– viens kilograms sīpolu,
– puslitrs tomātu mērces vai viens kilograms tomātu,
– puslitrs eļļas,
– sāls un pipari.
Pagatavo:
sarīvētus kabačus sautē savā sulā, pievieno eļļā sarīvētus apceptus burkānus un sīki sasmalcinātus sīpolus. Sautē vienu stundu. Pēc tam pievieno sāli, piparus sasmalcinātus tomātus vai tomātu mērci. Karstu liek tīrās burciņās un vāko ar steriliem vāciņiem.

Aluksniesiem.lv bloku ikona Komentāri