Burkānu kēkss.
Burkānu kēkss
Burkānu kēksa pagatavošanai nepieciešams: aptuveni pusglāze smalki sarīvētu svaigu burkānu, pusglāze cukura, pusglāze skāba krējuma, tējkarote sodas, pustējkarote citronskābes, ola, 150 grami miltu, grauzdēti rieksti un žāvēti augļi – nedaudz vairāk par pusglāzi.
1. Olu saputo ar cukuru un izlej maisīšanai domātajā bļodā.
2. Pievieno skābu krējumu, pieber sodas un citronskābes maisījumu.
3. Klāt liek sarīvētos burkānus un maisa, līdz sastāvdaļas veido viendabīgu, tilpumā divtik palielinājušos masu.
4. Pa daļām ber klāt un iemaisa miltus.
5. Pievieno riekstu un augļu maisījumu. Labi izmaisa.
6. Kēksa masu liek cepamajā veidnē, virspusi nolīdzina un ievieto uzsildītā cepeškrāsnī. Cep mērenā siltumā aptuveni 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla pie tā nepielīp, tad kēkss ir izcepies.
7. Pasniedz atdzisušu. Lai labi garšo!