Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Tiekas Jauniešu forumā

Aizvadītajā nedēļā “Zoom” platformā norisinājās Alūksnes novada jauniešu forums, kas pulcēja 59 dalībniekus. Viņu vidū bija gan jaunieši, gan lēmumpieņēmēji, gan jaunatnes jomā iesaistītie un ieinteresētie.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Forums bija ļoti gaidīts, jo visi bijām noilgojušies pēc vietas, kur satikties, parunāt, diskutēt un izklāstīt savas idejas,” saka rīkotājorganizācijas – Alūksnes Bērnu un jauniešu centra – jaunatnes lietu speciāliste Una Tomiņa

Uzklausa iedvesmojošus vienaudžus

Pasākums bija trīs daļās. Pirmā daļa bija veltīta iedvesmas sarunu aplim, kur savos stāstos, pieredzē un plānos dalījās iedvesmojoši jaunieši. Tie bija Santa Kazaine – ilzeniete, strādā LMT, vienmēr ir bijusi drosmīga sava ceļa gājēja un Mārcis Jaunkamps, kurš, pārvarot grūtības un nepadodoties, šobrīd mācās “Air Baltic” pilotu akadēmijā, lai apgūtu savu sapņu profesiju. Savukārt Alūksnes novada pašvaldības Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Arita Prižavoite dalījās ar pašvaldības, vietējo uzņēmēju tuvākām un tālākām iecerēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Forums bija ļoti gaidīts, jo visi bijām noilgojušies pēc vietas, kur satikties, parunāt, diskutēt un izklāstīt savas idejas.”Una Tomiņa

Otrajā daļā dalībnieki tika sadalīti četrās grupās ar tematiskiem nosaukumiem: “Gribu būt alūksnietis/e”, “Jauniešu vietas vaig’?”, “Dzīvo dzīvi Alūksnes novadā”, “Jauniešu prestižs Alūksnes novadā”, kurās diskutēja par labajām lietām, kas jau pastāv Alūksnes novadā, katrā no tēmām, mēģināja rast idejas, kas vēl pietrūkst vai būtu jāuzlabo, kā arī kādi ir šķēršļi, lai idejas ieviestu dzīvē.

Savukārt, trešajā daļā visas grupas dalījās ar diskusiju rezultātiem.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Izskanēja viedokļi par to, ka joprojām gan pilsētā, gan pagastos pietrūkst brīvā laika un neformālo telpu jauniešiem, ka ir jāspodrina jauniešu prestižs un jādalās skaļāk ar labajiem stāstiem par jauno paaudzi, kas dara un darītajā gūti panākumi, kā arī vēl aktīvāk jādomā par jaunām darba vietām dažādās nozarēs, jo šobrīd jaunieši, kas studē, reti saredz iespēju atgriezties,” forumā pārrunāto rezumē U. Tomiņa.

Novērtē iespēju satikties

Tāpat viņa uzsver, ka bijis jūtams, ka Alūksnes novadā forums nebija norisinājies nu jau ilgāku laiku. “Pēdējais lielais forums notika 2016. gadā, vēlāk arī bija daži forumi pagastos, tāpēc “Zoom” daudzi bija kautrīgi, tomēr ceram, ka katrs nākošais forums ļaus pievienoties arvien vairāk interesentiem, īpaši jauniešiem. Novērtējam šo iespēju satikties vismaz tiešsaistē, lai diskutētu un būtu kopā, jo ar kaut ko jau ir jāsāk, un arī šajā sarežģītajā laikā to varam īstenot,” vērtē U. Tomiņa.
Arī foruma dalībnieki atzīst, ka pāskums tiešsaistē tika organizēts ļoti profesionāli un augstvērtīgi. Par to jāsaka paldies jauniešiem no Jauno producentu apvienības. Organizatori pateicas arī pasākuma atbalstītājiem – Alūksnes novada pašvaldībai un Alūksnes un Apes novada fondam.

Jāpiebilst, ka forums tika organizēt nodibinājuma “Alūksnes un Apes novada fonds” jaunatnes iniciatīvas projekta “NEnegatīvs” ietvaros, ko pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS).

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.