Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Sudrabs” iepazīst Alūksnes muzeja piedāvājumu

Šonedēļ Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” biedri devās uz Alūksnes muzeju, lai iepazītos ar muzeja piedāvājumu un aplūkotu, kā pēc restaurācijas izskatās telpas Alūksnes Jaunās pils pirmajā stāvā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Biedrības biedriem bija tikšanās ar Alūksnes muzeja direktori Diānu Pelaku, kura pastāstīja par vērienīgajām pārmaiņām, ko piedzīvojusi Alūksnes Jaunā pils, kur restaurētas Klavieru un Ērģeļu istabas. Pērnā gada izskaņā Klavieru un Ērģeļu istabu interjers papildināts ar 19. gadsimta otrajai pusei raksturīgiem aizkariem un lustru. Muzeja direktore pastāstīja arī par nākotnes plāniem, kas saistīti ar energoefektivitātes projekta realizāciju un restaurācijas darbu turpinājumu.

“Sudraba” biedrus interesēja arī šogad gaidāmās pārmaiņas kultūras jomā, kas skars gan kultūras un tautas namu, gan bibliotēku, gan muzeju darbu. D. Pelaka pastāstīja, ka ar Alūksnes novada domes lēmumu ar 2002. gada 1. jūliju reorganizēs trīs novadā akreditētos muzejus, izveidojot Alūksnes novada muzeju, un Alūksnes muzejam pievienos divas struktūrvienības – Jaunlaicenes muižas muzeju un Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeju.

Seniori aplūkoja muzeja pastāvīgo ekspozīciju “Laikmetu mielasts”, nupat atvērto ekspozīciju “Livonijas ordeņa pils Alūksnē. Zemē apraktā sāls”, kas tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu un Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējumu un būs skatāma septiņus gadus, mūziķa un mākslinieka Edija Dukura gleznu izstādi “Kā uz delnas”, kurā portretēti populāri latviešu mūziķi, kā arī Leo Kokles piemiņas istabu, izstādi “No trimdas Latvijā – Austras Lindes 120 tautu meitu miniatūras” un Viļņa Blūma fotoizstādi “Alūksne toreiz un tagad”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.