Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Stāstīsim par inovatīvo kultūras piedāvājumu mūspusē. Aicinām ieceri atbalstīt!

Laikraksta publikācijas par kultūras pasākumiem un to fiksēšana vēsturei ir tas, kas mums paliek, kad pasākumi ir beigušies un gūtās emocijas ir aizmirsušās. Publikācija par to atgādinās vienmēr un stāstīs nākamajām paaudzēm. Tādēļ Vidzemes kultūras projektu konkursā laikraksts “Alūksnes un Malienas Ziņas” startē ar projektu “Jaunais normālais kultūrā Alūksnes un Apes novados”, kurā stāstīsim par šī laikmeta iezīmēm kultūras norišu piedāvājumā mūspusē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vai atminaties koncertu uz Alūksnes ezera, ko klausījāmies laivās? Multimediālās projekcijas, ar ko svētkos uz sava nama sienām iepriecina Kolberģa tautas nams? Košās gleznas veikala skatlogā, kas priecē tad, kad izstāžu zāles ir ciet?

Par šīm un citām netradicionālām kultūras baudīšanas iespējām atgādināsim publikāciju ciklā mūsu laikrakstā un ieskatīsimies, kas vēl varētu notikt turpmāk.

Foto: Loreta Jargane

Iedvesmot un veicināt jaunradi

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Cilvēkiem pandēmijas ierobežojumu laikā pietrūkst tradicionālo kultūras norišu, un kaut kas ir jārada to vietā. Pat, ja tradicionālās norises atjaunosies, kultūras piedāvājumā vienmēr noderēs inovatīvi virzieni, tradicionālo pilnveidošana ar jauniem, radošiem risinājumiem, tādēļ projektā apgūto pieredzes stāstu mērķis ir iedvesmot un veicināt radošumu, jaunradi un inovācijas kultūras norišu plānošanā un īstenošanā atbilstoši pašreizējam laikmetam.

Kā dzimst idejas?

Arī Alūksnes un Apes novadu kultūras nozares cilvēki šī gada laikā ir pratuši rast radošus risinājumus, kā krīzes laikā turpināt piedāvāt dažādas izglītojošas un izklaidējošas kultūras norises. Plānots, ka 8 publikācijās laikrakstā “Alūksnes un Malienas Ziņas” un video sižetos portālā “Alūksniešiem.lv” abu novadu kultūras un tūrisma nozares darbinieki un organizācijas dalīsies pieredzē – kā dzimst idejas, kā tās izdodas īstenot, kādi resursi tam vajadzīgi un kāda ir auditorijas atsaucība inovatīvo risinājumu izmantošanā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ieguvēji – kultūras baudītāji

Esam iecerējuši, ka šie stāsti varētu kalpot kā iedvesma, un veiksmīgo pieredzi varētu pārņemt kolēģi, ģenerējot savas kultūras norišu idejas un īstenojot tās. Situācijā, kad iedzīvotājiem nav pieejamas tradicionālās kultūras baudīšanas iespējas, veiksmīgie pieredzes stāsti iedvesmotu kultūras nozari dažādot piedāvājumu ar jauniem risinājumiem, kas pielāgoti šim laikam. Ieguvēji būtu arī iedzīvotāji, kuri radošos risinājumus izmantotu, mazāk izjūtot tradicionālo kultūras norišu trūkumu.

Kas vēl gaidāms?

Ņemot vērā, ka laikraksta abonenti un lasītāji ir ap 14 000, savukārt portālu vidēji mēnesī apmeklē ~ 27000 unikālo lietotāju, stāsti sasniegs ievērojamu auditoriju – kultūras piedāvājuma lietotājus Alūksnes un Apes novados. Un mēs visi taču gribam saulītē celt mūsu kultūras cilvēku darbu, rūpes par to, lai mūs šajā laikā iepriecinātu. Ceram, ka publikācijas būs noderīgs avots arī kultūras darbiniekiem, kuri varēs iedvesmoties viens no otra pieredzes stāstiem, kultūras piedāvājuma lietotāju, ekspertu atsauksmēm, dažādojot turpmāko piedāvājumu ar jauniem inovatīviem risinājumiem.

Priecāsimies, ja atbalstīsiet mūsu ieceri par publikāciju ciklu ar savu balsojumu, jo tad zināsim, ka šī tēma mūsu lasītājiem ir svarīga!

Nobalsot var šeit: https://balso.vidzeme.lv/node/259

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.