Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Sanijai – jauns mūzikas projekts un pirmais singls

Alūksniete, dziedātāja un dziesmu autore Sanija Būmane nodod klausītājiem pirmo pašas producēto singlu “Tik daudz – tev ļauts” un piesaka sevi ar jaunu skatuves vārdu “Sanija”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pēc vairāku radošu gadu profesionālās pieredzes pasaules populārās mūzikas izpildīšanā kopš 2019. gada Sanija ir sākusi koncentrēties uz savas mūzikas radīšanu, attīstot dziesmu rakstīšanas un producēšanas prasmes, studējot Londonā. Ar mērķi, ka nākamais projekts iekļaus viņas personīgos stāstus eksperimentālā sevis radītā mūzikā, autentiskā un atklātā skatā uz pasauli un notikumiem, kā arī daudz dabas iedvesmotiem motīviem un stāstiem, kas mijas ar personīgo stāstu izpausmi un realizēšanos mākslā.

S. Būmane stāsta, ka pirmo jaunajā projektā viņa izvēlējās izdot dziesmu latviešu valodā, lai nodotu vasarīgus siltus sveicienus saviem jau esošajiem klausītājiem Latvijā un īpaši – Alūksnē. “Dziesma “Tik daudz – tev ļauts” pie manis atnāca, ciemojoties Latvijā, dzimtajā pilsētā Alūksnē tieši pirms divām vasarām augustā pēc rīta peldes nelielā ezerā. Tā nodod dabas spēka vēstījumu, kas dziedē un iedvesmo ik dienu doties tālāk un novērtēt visu skaisto, ar ko īpaši daba mūs apveltījusi,” stāsta dziedātāja un komponiste.

Dziesmas vārdu un mūzikas autore ir pati Sanija, pati šo dziesmu arī producējusi un izdevusi, lielākoties uzņēmusies arī galveno skanējumu, iesaistoties arī ar skaņu inženierim Nikam Hantam (Nick Hunt).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Sanija atklāj, ka dziesmai ir izveidots arī video klips, kuru viņa nolēmusi paglabāt līdz nākamam pavasarim, jo tic, ka šī dziesma nebūs tikai vienas vasaras dziesma. “Dabā iedvesmotie vārdi un melodija atnāca viegli un plūstoši vienā laikā, ko arī bija vēlme autentiski saglabāt dziesmas gala versijā. Kaut arī man nebija iespējas apciemot Latviju šovasar, šis jutekliskais un ēteriskais sveiciens Latvijai sildīs klausītāju sirdis visos gadalaikos,” teic S. Būmane, kura plāno braucienu uz Latviju, Alūksni septembra sākumā.

Jautāta par pašreizējiem projektiem, Sanija stāsta, ka pašlaik strādā pie sava debijas albuma angļu valodā, ko klausītājiem būs iespēja dzirdēt jau tuvākā gada laikā. “Dziesmu kolekcija ir sagatavota rezumēšanās fāzei, gala miksam un izdošanas plānošanai. Savukārt šīs vasaras nogalē es ar prieku piedalos savās pirmajās internacionālajās dziesmu rakstīšanas nometnēs, kas norit no 26. līdz 30. augustam Braitonā (Lielbritānija) un septembra beigās Londonā. Pieņemu izaicinājumu rakstīt arī citiem māksliniekiem un komercionāliem mērķiem, jo tieši jaunu ideju un melodiju radīšana ir mans iedvesmojošākais process. Nākamais singls tiks izdots angļu valodā jau rudenī,” viņa pastāsta.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.