Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Rīt Gaujienā Teātra dienas svētki

Sestdien, 16. jūlijā, Gaujienā norisināsies tradicionālie Teātra dienas svētki, kas šoreiz pulcēs septiņus amatierteātrus no dažādām vietām Vidzemē – Rūjienas, Dikļiem, Rīgas, Valmiermuižas, Valkas, arī Trapenes un Gaujienas. Skatītājiem būs iespēja redzēt septiņas dažādas izrādes tautas namā, muižas parkā un pils zālē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gaujienas tautas nama vadītāja Laima Poševa stāsta, ka amatierteātru kolektīvus ļoti ieinteresējuši teātra svētki. “Pieteicās vairāk kolektīvu, kā varam uzņemt, tādēļ diemžēl nācās dalību atteikt. Pēc divu gadu pārtraukuma, kad “kovida” ierobežojumi liedza organizēt pasākumus, var just, ka kolektīvi vēlas izbraukt ārpus sava novada robežām un rādīt, ko prot. Izrādes būs ļoti daudzveidīgas –
no divu stundu muzikālām izrādēm līdz pat īsiem skečiem. Būs, ko redzēt! Teātra diena sāksies pulksten 13.00, bet pēdējās izrādes sākums – 21.10. Plānu esam izveidojuši tā, lai var paspēt apmeklēt pilnīgi visas izrādes, starp tām būs apmēram 30 minūšu pārtraukums. Tālu nekur jādodas nebūs, visas izrādes notiks tepat muižas kompleksā,” stāsta L. Poševa.

Teātra svētkus var apmeklēt ikviens interesants, jārēķinās gan ar simbolisku ieejas maksu. “Izrādes ir pieaugušajiem, bet no iepriekšējās pieredzes varu teikt, ka svētkus apmeklē arī bērni. Arī viņiem ir interesanti. Svētkus aicinu apmeklēt gaujieniešus, kā arī gaidīsim viesus un tūristus. Esam parūpējušies par to, lai visi kolektīvu dalībnieki iepazītu skaisto Gaujienu, tādēļ varēs doties bezmaksas ekskursijā. Savukārt atpakaļceļā kolektīvi var izbaudīt Smiltenes pilsētas svētkus, kas arī notiek šajā nedēļas nogalē,” stāsta L. Poševa.

Teātra dienā savu sniegumu rādīs arī pašmāju kolektīvs “Kaķu nams” (režisore Ivita Keiša). Interesanti, ka gaujienieši rādīs skeču “Auto maiņa”, ko sarakstījusi gaujieniete, iepriekšējā kolektīva vadītāja Elga Rācene. Par ko būs stāsts, L. Poševa, saglabājot intrigu, neatklāj un rosina šo izrādi nākt skatīties arī pašiem gaujieniešiem, jo iepriekš tā nav rādīta. Teātra svētkos būs šī skeča pirmizrāde. Kolektīvā ir seši aktieri.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.