Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Rāda iestudējumu reģionālās skates žūrijai

Attēlā: Režisore Daiga Bētere un teātra dalībnieki pie “Sliekšņa” aktieru fotogalerijas, ko veidojusi Gunita Amoliņa – Kappadona. 

Šīs nedēļas nogalē Smiltenes kultūras centrā norisinās Latvijas  amatierteātru iestudējumu skates “Gada izrāde 2022” Vidzemes reģiona skate.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātrim “Slieksnis”, kurā iestudētā Džona Boitona Prīstlija detektīvkomēdija “Viesnīcas noslēpums” novada skatē ieguva “Gada izrādes” titulu (ar  žūrijas rekomendāciju piedalīties reģiona skatē), bija iespēja izrādi parādīt savās mājās – Alūksnes Kultūras centra kamerzālē. Piektdienas vakarā to noskatījās žūrija – Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa Teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš un  LKA docente, skatuves kustību pedagoģe Rita Lūriņa, kā arī Nacionālā kultūras centra amatierteātru mākslas eksperte Dace Vilne. 

Alūksnes Tautas teātra “Slieksnis” režisore Daiga Bētere pastāstīja, ka, gatavojoties reģiona skatei, iestudējumā veikti daži uzlabojumi – atbilstoši lugas saturam mainījies dažu aktieru vizuālais tēls, mēģinājumu procesā, strādājot ar aktieriem, vēl rūpīgāk izanalizēts katrs tēls un tā “vēsture”. 

Kopumā viņa ir apmierināta ar aktieru sniegumu, taču atzīst, ka “Rīga nekad nebūs gatava.” Žūrijas vērtējumu teātris saņems rakstiskā veidā, un režisore cer, ka tas būs objektīvs un ar pamatojumu, lai pēc tam ar to varētu iepazīstināt arī aktierus. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

No reģionu skatēm 10 labākās izrādes virzīs uz finālu, kurā tiks izvēlēta Gada izrāde. Arī amatierteātri piedalās Dziesmu svētkos, un pēc reģiona skates žūrijas ieteikuma dalībai Dziesmu svētkos var izvirzīt amatierteātri, kas piedalījies skatē ar latviešu autora darba iestudējumu, kas tapis laikā no iepriekšējiem svētkiem. Tā kā “Slieksnī” šajā periodā nav iestudēta kāda latviešu autora luga, tad uz dalību svētkos teātris nepretendē. 

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.