Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Pretstati” Ates muzejā

No 11. jūnija Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas “Kalme” un Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8. klašu skolēnu darbu izstāde “Pretstati”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jāatgādina, ka studijas “Kalme” izstāde ar tādu pašu nosaukumu ilgāku laiku – kopš pērnā gada decembra – bija skatāma Alūksnes Kultūras centrā. To “pagarināja” pandēmijas laiks un valstī noteiktā ārkārtējā situācija, un studijas dalībnieku pēdējo gadu veikums priecēja arī laikā, kad Alūksnes Kultūras centrs pārtapa par vakcinācijas centru.

Tagad šos darbus var skatīt Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā kopā ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8. klašu audzēkņu darinātajiem rūķiem. Kā stāsta TLMS vadītāja Ineta Leja, šādai sadarbībai rosinājusi ģimnāzijas mājturības un tehnoloģiju skolotāja Antra Strazda, kura ir arī studijas “Kalme” dalībniece. Rūķi tapuši no dažādiem materiāliem, meitenes tos adījušas, tamborējušas, bet puiši darinājuši no koka.

Izstāde “Pretstati” Ates muzejā būs skatāma visu vasaru līdz pat 18. septembrim un to varēs aplūkot arī Pļaujas svētku apmeklētāji.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.