Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Palīgs Alūksnes novada iepazīšanai

Foto: Alūksnes TIC/ foto: Kristjan Lust

Plānots, ka līdz ar aktīvas tūrisma sezonas sākumu – maijā – būs pieejams jaunais interaktīvais tūrisma informācijas centrs Alūksnē. Tajā interesenti varēs piekļūt plašai informācijai par tūrisma objektiem un piedāvājumu Alūksnes novadā. Alūksnes Tūrisma informācijas centra (TIC) darbinieces cer, ka tas būs Alūksnes viesiem noderīgs palīgs novada iepazīšanā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Salāgojams ar visām viedierīcēm

Stends iegādāts par Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta “630 verstis pilnas sajūtām” līdzekļiem.

“Tuvākajās dienās iekārtā ievietos speciāli sagatavotu informatīvu saturu, kas dublēsies ar TIC interneta mājas lapu, kas ir atjaunota un uzlabota. Ar jaunā, interaktīvā stenda palīdzību varēs piekļūt plašai informācijai par projekta maršrutā esošajiem tūrisma objektiem un piedāvājumu Alūksnes novadā. Informācija būs pieejama vairākās valodās. Stendu varēs izmantot jebkurā nedēļas un diennakts laikā, līdz ar to pilsētas un novada viesi varēs brīvi, neatkarīgi no TIC darba laika, saņemt interesējošo informāciju. Svarīgi, ka interaktīvais stends būs salāgojams ar visām viedierīcēm,” stāsta Alūksnes TIC vadītājas vietniece Dace Bumbiere – Augule.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Teritoriāli, tematiski un īpaši piedāvājumi

Informatīvajā stendā būs arī ērti izkārtota informācija un vienkārši pasniegta. Tā ietvers sadaļas “Kāpēc Alūksne?”, “Ko redzēt Alūksnes novadā?”, “Ko darīt Alūksnes novadā?”, turpinot ar maltītēm, sevis palutināšanu, kultūru, izklaidi un laba miega iespējām. “Esam arī akcentējuši tūrisma piedāvājumu un produktus, kas ir tikai Alūksnes novadā. Tāpat ir jau sakomplektēti gatavi piedāvājumi gan teritoriāli, piemēram, Veclaicenes aizsargājamo ainavu apvidus vai Bānīša zeme, pierobežas unikālais kultūras mantojums, gan tematiski, piemēram, aicinām iepazīt naksnīgo Alūksni. Tūrisma piedāvājums sakomplektēts arī pa aktivitāšu veidiem, piemēram, piedzīvojums, veselība un labjūte, romantika, aktivitātes ģimenei un tamlīdzīgi,” iepazīstina Alūksnes TIC vadītāja Iveta Veļķere.

Būs virtuāls stāstnieks

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Par maršrutā iekļautajām vietām un objektiem, tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu vēstīs interaktīva karte, pie kuras arī būs iespējams piekļūt jaunajā stendā.

Projektā iesaistītie partneri kopā ar SIA “Karšu izdevniecība “Jāņa Sēta”” un “Overly” izstrādā maršruta mobilo lietotni, kas būs aprīkota ar īpašu papildinātās realitātes vizuālo tēlu – virtuālu stāstnieku, kas lietotāju informēs par sajūtu piedāvājumiem maršrutā. Tiek gatavots arī kopīgs informatīvs buklets un video, apkopojot tūrisma informāciju par sajūtu piedāvājumiem abpus robežai.

Projekts “630 Versts Full of Feelings”

Mērķis – radīt jaunu tūrisma piedāvājumu no Krāslavas līdz Alūksnei Latvijā, kas tālāk turpinās Krievijas Federācijā no Izborskas līdz Pavlovskai, Sanktpēterburgā – piedāvājot izbaudīt 630 verstis pilnas sajūtām.

Izveidos jaunutūrisma piedāvājumu630 Sajūtu verstis” ar digitālu maršruta karti, mobilo lietotni, reprezentācijas video un ceļvedis sajūtu ceļojumam, kas iepazīstina ar maršruta deviņu pieturvietām.

Pērn jau izveidots sajūtu tūrisma piedāvājums – gaisa trošu nobrauciens no Tempļakalna uz Pilssalu pār Alūksnes ezeru, Alūksnes Jaunajā pilī tiek atsegti un nostiprināti Fortepiano un Ērģeļu istabas sienu un griestu gleznojumi, restaurē 19. gadsimta flīģeli, kam pēc restaurācijas būs jauns skanējums.

Īstenotāji:

Alūksnes novada pašvaldība

Valsts muzejrezervāts “Pavlovsk”

Pleskavas – Izborskas apvienotais muzejrezervāts: Valsts muzejrezervāts “Izborsk”

Latvijas Piļu un muižu asociācija

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.