Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Novadniekam Gunāram Bīberam balva par Mūža ieguldījumu

Foto: Evija Trifanova/LETA

30. aprīlī Latvijas Televīzijā varēja sekot Latvijas Literatūras Gada balvas pasniegšanas ceremonijai. Šogad Mūža balva par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūrā pasniegta novadniekam , literatūrzinātniekam, literatūrkritiķim un profesoram Gunāram Bīberam. Šopavasar viņš saņēma arī Teātra dienas izcilības balvu – Jēkaba Dubura balvu par mūža ieguldījumu drāmas teorijas, vēstures un analīzes pētniecībā un mācīšanā vairākām studentu paaudzēm.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Dižs cilvēks garā, savā būtībā un dvēselē,” par G. Bīberu saka viņa kādreizējā studente Latvijas Valsts universitātes Pedagoģijas fakultātē, tagad Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas skolotāja Ilona Riekstiņa (tolaik Bērziņa) un pauž gandarījumu par profesora mūža darba novērtējumu.

“Izcils profesors ar fantastiskām zināšanām par literatūru un teātri, sirds cilvēks. Viņa klātbūtnē nebija jākautrējas no sava šaurā un platā “e” un “ē”, jo profesors mācīja saviem studentiem būt lepniem par valodu un vietu, no kuras nākam. Gunārs Bībers bija Pedagoģijas fakultātes dvēsele un pieder Latvijas Universitātes zelta fondam. Esmu laimīga, ka man bija gods un laime būt viņa studentei. Domājot par Gunāru Bīberu, gribas teikt, ka viss diženais ir vienkāršs, bet vienkāršais – dižens,” teic I. Riekstiņa.

Fakti:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Gunārs Bībers dzimis 1931. gada 9. decembrī Alsviķu pagasta “Aizkalnos”

Beidzis Alūksnes vidusskolu, ieguvis bakalaura, maģistra un doktora grādu baltu filoloģijā Latvijas Universitātē.

G. Bībers ir ilggadējs un leģendārs, studentu iemīļots un atzinīgi vērtēts Latvijas Universitātes Filoloģijas (tagad Humanitāro zinātņu) fakultātes un Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs, kurš izskolojis ne tikai vairākas Latvijas filologu, rakstnieku, dzejnieku un literatūrzinātnieku paaudzes, bet arī latviešu aktierus, teātra un kino režisorus, dramaturgus, horeogrāfus un kultūras producentus.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Avots: www.laligaba.lv

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.