Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

NBS klarnešu kvartets “Quattro Differente” aicina uz koncertu tiešsaistē

Svētdien, 13. decembrī, plkst.17.00 Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra “Facebook” un “YouTube” platformās būs skatāms klarnešu kvarteta “Quattro Differente” koncerts “Lux Aeterna”, kurš notiks Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Tajā spēlēs virsseržants Guntars Gedroics, seržants Ojārs Spila, seržante Marina Vidmonte un kaprālis Ričards Lapiņš.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Neskatoties uz to, ka epidemioloģisko apstākļu dēļ ir kļuvis grūtāk rīkot koncertus un aizsniegt klausītājus klātienē, sākoties Adventa laikam, mēs vēlamies nest gaismu, vēlreiz apliecinot savu ticību Ticībai, Cerībai un Mīlestībai”, stāsta klarnešu kvarteta mūziķi.

Programmā ir iekļauti Georga Pelēča, Ērikas Jostes, Irinas Mihailovskas, Riharda Dubras un citu autoru darbi. Īpašu dzirksti koncertam piešķirs franču komponistu skaņdarbi četriem un vairākiem instrumentiem. Atskaņojumā piedalīsies ne tikai klarnešu kvarteta mūziķi, bet arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra solisti – seržants Vasilijs Šušerts, seržants Dmitrijs Maksimovs, seržants Ojārs Spila un mūziķu grupa kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva vadībā.

Klarnešu kvartets “Quattro Differente” ir senākais Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansamblis, kas cītīgi glabā kamermuzicēšanas tradīcijas. Tas ir piedalījies neskaitāmos pasākumos Latvijā un ārvalstīs. Kvartets ir nozīmīgs tieši ar savu sniegto ieguldījumu latviešu akadēmiskajā mūzikā. To raksturo nemitīga attīstība un sadarbība ar komponistiem un mūziķiem starptautiskā līmenī. Aizvien jaunu koncertprogrammu veidošana ir ansambļa prioritāte. 2019.gadā “Quattro Differente” ir nosvinējis savu 20.jubileju.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra kamermuzicēšanas tradīcijas, koncerts būs pieejams plašai auditorijai, un tas būs atrodams zemāk norādītajās adresēs:

https://www.facebook.com/nbsstabaorkestris

https://www.youtube.com/channel/UCaJHYBbMjNMay4w1n8hABmQ/videos

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldi. Publicitātes foto.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.