Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Nākamās nedēļas sākumā divas radošas tikšanās

28. oktobrī Alūksnes novada bibliotēkā divas tikšanās, uz kurām ikviens aicināts: 12:00 ciklā “Vēstures stunda” atmiņu pēcpusdiena, kas veltīta mūzikas pedagogam Albertam Muceniekam; 14:00 tikšanās ar rakstnieci Baibu Zīli.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pētījumā par A. Mucenieku dalīsies Alūksnes Mūzikas skolas pedagoģe Sarmīte Kubuliņa. Būs arī muzikāls sveiciens no skolas audzēkņiem. A. Mucenieks 1945. gadā nodibināja Alūksnes bērnu mūzikas skolu, kas ir viena no pirmajām pēc kara dibinātajām mūzikas skolām Latvijā, un kļuva par tās pirmo direktoru. Viņš aktīvi piedalījās Alūksnes mūzikas dzīvē – izveidoja un vadīja simfonisko un pūtēju orķestri, diriģēja Alūksnes ģimnāzijas kori.

Rakstniece B. Zīle klātesošos iepazīstinās ar savu literāro darbību, stāstu krājumiem “Aukstākā ziema simt piecdesmit gados”, “Piezīmes no Citurzemes” un stāstu “Rausītis un karma”. B. Zīle ir rakstniece un tulkotāja, studējusi filozofiju un jurisprudenci. Raksta latviešu un angļu valodā, vairāku romānu, stāstu krājumu un grāmatu bērniem autore. Tikšanās ar autori ir Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Rakstnieku stāsti par stāstiem” ietvaros.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.