Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris aicina uz Ziemassvētku video koncertu

Publicitātes foto

Piektdien, 25. decembrī, plkst. 17.00 Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra “Facebook” un “YouTube” platformās būs skatāms Ziemassvētku video koncerts no Rīgas Svētā Pētera baznīcas. Koncertā spēlēs Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris kapteiņa Aleksandra Kreišmaņa vadībā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

 “Koncerts ir veidots tā, lai visā krāšņumā tiktu parādīta Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra krāsu un iespēju bagātība. Līdzās lielā orķestra skanējumam pamīšus tiks eksponēta kamermūzika tubu, mežragu, saksofonu un klarnešu kvarteta skaņās. Jāatzīmē, ka tik liela pastāvīgo kameransambļu daudzveidība viena orķestra ietvaros ir liels retums,” uzsver diriģents kapteinis A. Kreišmanis

Koncerta programmā ir iekļauti Dmitrija Šostakoviča, Džeimsa Kurnova, Jozefa Mora, Leroja Andersona, Ričarda Karpentera, Rejnaldo Hāna, Bila Holkomba un citu autoru darbi. Koncertā uzstāsies vairāki solisti – seržants Dmitrijs Maksimovs (angļu rags), seržants Kārlis Krapauskis (eifonijs) un kaprālis Gatis Supe (vokāls).

  “Šoreiz koncerta programmu veidojām atbilstoši Ziemassvētku garam. Tajā iekļāvām mūziku, kura cilvēkiem ir labi pazīstama un tuva Adventa laikā. Taču tas nenozīmē, ka skanēs tikai populāras Ziemassvētku dziesmas. Mūsu repertuārā īpašu vietu ieņem pūtēju orķestra oriģinālmūzika. Ar rūpīgi piemeklētu un vienlīdz netipisku koncerta programmu mēs vēlamies cilvēkiem radīt īstu svētku sajūtu. Par to liecina arī mūsu video koncerta izvēlētais laiks. Un, protams, mēs ļoti ceram, ka  jauna digitālā realitāte palīdzēs mums sasniegt gandrīz vai katru Latvijas māju”, saka  kapteinis A. Kreišmanis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

  Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestris ir viena no redzamākajām Latvijas armijas vienībām. Sabiedrībā tā visbiežāk asociējas ar valsts nozīmīgajiem svētkiem un sarīkojumiem. Orķestra darbība apvieno sevī vairākas funkcijas – ceremonijas, parādes, koncerti, kameransambļu koncerti un defilē programmu demonstrējumi. Savā pastāvēšanas laikā orķestris ir piedalījies daudzos starptautiskos un pasaulē ievērojamos militārajos festivālos. Tas ir guvis lielu klausītāju atzinību Latvijā un ārvalstīs.

       Turpinot Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra tradīcijas, koncerts būs pieejams plašai auditorijai, un tas būs atrodams zemāk norādītajās adresēs:

https://www.facebook.com/nbsstabaorkestris

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

https://www.youtube.com/channel/UCaJHYBbMjNMay4w1n8hABmQ/videos

        Koncerts tiek rīkots sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Svētā Pētera baznīcas pārvaldi.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.