Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Nacionālā teātra izrādes šosezon varēs apmeklēt tikai vakcinētie un Covid-19 pārslimojušie

Foto: bilesuparadize.lv

Latvijas Nacionālā teātra (LNT) izrādes jaunajā 103.sezonā klātienē varēs apmeklēt tikai pret Covid-19 vakcinēti vai šo slimību pārslimojuši cilvēki, intervijā Latvijas Radio pastāstīja teātra valdes loceklis Jānis Vimba.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Viņš skaidroja, ka līdz ar to LNT notiekošie pasākumi būs zema riska un varēs notikt klātienē, cerams, skatītāju pilnās zālēs.

Vimba atzīmēja, ka arī pārliecinoši lielākā daļa no aptuveni 200 LNT štata darbiniekiem ir vakcinējušies pret Covid-19 vai pārslimojuši to. Ar tiem, kuri vakcīnu vēl nav saņēmuši, nākamnedēļ plānotas pārrunas, kurās būšot jārod kāds kompromiss. Katrs šāds gadījums tikšot vērtēts individuāli, meklējot situācijai piemērotāko risinājumu.

“Risinājumi droši vien ir dažādi – viss, ko atļauj likums. Ja runājam par aktieri, pirmkārt, var paskatīties, vai nav iespējams šo cilvēku nomainīt, lai tomēr varētu šo “zaļo” pasākumu veidot, neatlaižot [aktieri] no darba. Otrkārt, ja runājam par tehniskajiem darbiniekiem, kuru darbs ir saistīts ar cilvēku apkalpošanu, var mēģināt rast risinājumu strādāt kaut kur citur. Ir dažādi risinājumi. Centīsimies rast kaut kādu kopīgu valodu,” sacīja teātra valdes loceklis.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vaicāts, cik pieprasītas patlaban ir biļetes uz LNT jaunās sezonas izrādēm, Vimba atbildēja, ka zāles būs gana piepildītas, lai izrādes varētu spēlēt, tomēr, protams, gribētos, lai skatītāji būtu aktīvāki.

Kā ziņots, šodien notiks LNT 103.sezonas atklāšanas pasākumi, kuros plānots iepazīstināt ar teātra aktualitātēm un plāniem.

Kā aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte, sezonas atklāšanas svinīgajā sapulcē tiks pasniegtas ceļojošās teātra balvas – Kārļa Sebra gredzens, Elzas Radziņas kulons, Veltas Līnes balva “Antas Klints gredzens”, Ieviņas un Kārlēna šķiltavas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tāpat tiks piešķirti gada lielās un mazās formas izrādes tituli un pasniegti goda raksti par teātrī nostrādātajām desmitgadēm. Savukārt plkst.13.30 tiks uzņemta teātra kolektīva kopbilde pie LNT ēkas fasādes.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.