Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Latvijas Virtuālajā pūtēju orķestrī – arī Ernsta Glika AVĢ orķestra dalībnieki

Ekrānšāviņš no LTV raidījuma “Rīta panorāma”

Latvijas Virtuālā pūtēju orķestra mūziķi radījuši veltījumu Maestro Raimondam Paulam jubilejā un 25. februāra vakarā tas izskanēja Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestra diriģēšanas klases rīkotajās Virtuālajās sarunās.
Kā pastāstīja Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs Sandors Līviņš, Virtuālajā pūtēju orķestrī apvienojušies 208 mūziķi no 27 orķestriem, to skaitā arī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pūtēju orķestra dalībnieki.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šoreiz tie ir ap 20 mūziķu – galvenokārt orķestra dalībnieki, kuri jau beiguši Alūksnes Mūzikas skolu un tagad kļuvuši par studentiem vai spēlē citos muzikālajos kolektīvos, uzturot viņos muzicēšanas prieku. Kā atzina S. Līviņš, sagatavošanās ierakstam, kas apvienoja divus simtus mūziķu, prasījis lielu darbu un arī profesionālu meistarību, katram iespēlējot savu partiju. Taču bijis liels gandarījums, ka ierakstā piedalījies arī pats Maestro Raimonds Pauls. Virtuālais orķestris kopā ar Maestro izpilda komponista mūziku no teātru izrādēm „Aktieri zaļumballē” Aivara Krūmiņa aranžijā.

Jāatgādina, ka pirmais Latvijas Virtuālā pūtēju orķestra kopdarbs bija Imanta Kalniņa skaņdarbs no filmas „Pūt, vējiņi”, kas izskanēja pērnā gada 18. novembrī kā sveiciens Latvijas dzimšanas dienā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.