Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Lasīsim un vērtēsim 2021. gada žūrijas grāmatu kolekciju!

Foto: žūrija ML

Alūksnes novada bibliotēkās aktīvi rit lasīšanas maratons “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021”. Bibliotēkas ir gan iegādājušās, gan saņēmušas no valsts BJVŽ grāmatas. Arī Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļā “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” grāmatu kolekcija gaida savus lasītājus. Aicinām iesaistīties lielus un mazus lasītājus, kā arī vecākus šajā lasīšanas piedzīvojumā, informē Anita Zača, Alūksnes pilsētas bibliotēkas bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izveidotā un vadītā lasīšanas veicināšanas programma šogad notiek jau 21. gadu. Šī gada “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” kolekciju veido 28 grāmatas no astoņām izdevniecībām. Tās ir 11 oriģinālliteratūras grāmatas – gan spožas debijas bērnu literatūrā (Ērika Bērziņa, Inga Žolude, Elizabete Lukšo – Ražinska); dzejā – Lote Vilma Vītiņa; zinātniskās fantastikas žanrā – Džeina Šteinberga, gan jau iemīļotu bērnu un jauniešu grāmatu autoru devums – Juris Zvirgzdiņš, Agnese Vanaga, Māris Rungulis, Ieva Melgalve, Dzintars Tilaks un Kristīne Ulberga. Tulkoto literatūru pārstāv 17 izdevumi no desmit valodām – igauņu, lietuviešu, somu, zviedru, ukraiņu, franču, angļu, vācu un nīderlandiešu.

Līdz gada beigām žūrijas dalībniekiem jāizlasa sešas grāmatas no 28 grāmatu kolekcijas un jāaizpilda elektroniskā grāmatu novērtēšanas anketa. Visi dalībnieki drīkst mainīt ieteikto vecumgrupu un brīvi izvēlēties grāmatas no kolekcijas kopējā piedāvājuma. Ikviens žūrijas dalībnieks, kurš būs izlasījis sešas grāmatas un aizpildījis novērtēšanas anketu, saņems pateicības balviņu par piedalīšanos.

Ar “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2021” grāmatu kolekciju var iepazīties: https://www.lasamkoks.lv/lat/bernu_un_jauniesu_zurija/2805-bernu-jauniesu-un-vecaku-zurijas-2021-gada-gramatu-kolekcija .

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Nāc un piedalies lasīšanas maratonā!

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.