Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Lakatu parāde Jaunlaicenē

21. septembrī no 13.00 Jaunlaicenes muižas parkā “Lakatu svētki 2024”, kad pulcēsies aptuveni simts lakatu darinātājas no visas Latvijas, lai kopīgi satiktos, lepotos ar saviem darinājumiem un dotos lakatu parādes gājienā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Svētku atklāšana paredzēta kopā ar Jaunlaicenes folkloras kopu “Putnis” un deju kopu “Jaunanna”. 

13.20 Lakatu demonstrēšana – parādes gājiens Jaunlaicenes muižas parkā. 

No 14.00 līdz 17.00 dažādu amatu meistarklases (stikla pūšana, keramika, vainadziņu izgatavošana, koka dekoru/maisiņu apgleznošana, koka darinājumi, augu paklāju veidošana, klūdziņu pīšana, kvēpeklīšu izgatavošana ar pārsteigumu, pēršanās paraugdemonstrējumi/pirts slotiņu siešana, augu mini gobelēnu darināšana, puna spēle un daudz kas cits.). 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Meistarklašu vadītāji no Ventspils, Alūksnes, Apes, Jaunlaicenes, Bejas, Žīguriem, Rēzeknes, Madonas, Baltinavas, Ilzenes, Raunas. Būs arī izzinošs izklaides ceļojums ar ekskursiju vilcieniņu. Jaunlaicenes muižas muzejā iespēja piedalīties dažādās izglītojošās aktivitātēs. 

No 16.30 Jaunlaicenes amatierteātra “Jumts” izrāde “Kāzas”. Visu pasākuma laiku darbosies Muižas kafejnīca un izbraukuma kafejnīca “Efekts”. Ieeja pasākumā bez maksas, meistarklases par ziedojumiem.

Lakatu svētku organizatoru grupa: Santa Melece, Kristīne Ābola, Iveta Kovtuņenko, Māra Svārupe.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.