Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Koncertā “BrāliBrāli” skanēja arī alūksniešu balsis

Foto: no Jāņa Baltiņa personīgā albuma

Godinot izcilo Latvijas kora mūzikas dižgaru brāļu Imanta un Gido Kokaru simtgadi, 14. augusta vakarā Mežaparka Lielajā estrādē un 15. augustā Gulbenē Vecgulbenes muižas parkā izskanēja dziesmu vakars “BrāliBrāli”, kurā kopā ar Latvijas diriģentu kori, kamerkori “Ave Sol” piedalījās arī Alūksnes Kultūras centra skolotāju koris “Atzele” (mākslinieciskais vadītājs Jānis Baltiņš, diriģente Ina Perevertailo) un Balvu novada jauktais koris “Mirklis” (mākslinieciskais vadītājs un diriģents Uldis Kokars).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

““Atzelei” tā bija lieliska iespēja restartēties kora dziedāšanā pēc pusotra gada pārtraukuma, gūt pieredzi un sajust atbildību. Pievienotā vērtība šim koncertam bija arī meistarklase kopā ar Latvijas kordiriģentu kori, kurā visi dziedātāji ir profesionāļi,” saka J. Baltiņš un piebilst, ka, sanākot kopā uz pirmo mēģinājumu pirms koncerta, dziedātāji cits ar citu un diriģentiem sasveicinājušies tik sirsnīgi, it kā nebūtu redzējušies piecus gadus.

J. Baltiņš, kurš arī pats ir Imanta Kokara audzēknis, studējis pie viņa maģistrantūrā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, bija viens no diriģentiem koncertā un tajā diriģēja Jura Karlsona dziesmu “Mana dziesma”. Viņš atzina, ka koncerta laikā sajūta bijusi lieliska, gan diriģējot, gan dziedot, jo paši diriģenti bija arī dziedātāju rindās.

Savukārt diriģente I. Perevertailo atklāja, ka koncertā valdījusi īpaša gaisotne un sajūta bijusi kā salidojumā, kurā sastapti ilgāku laiku nesatikti studiju biedri. Viņa saka: “Mežaparka koncertā gandrīz katrā dziesmā bija mirklis, kad ļoti jāsaņemas, lai neraudātu no aizkustinājuma. Taču diriģente Agita Ikauniece – Rimševiča sacīja – ja tā notiek, nedziediet, vienkārši baudiet šo mirkli. Gan citi nodziedās, jo katram šis aizkustinājuma mirklis ir cits. Dziedātāju balsis veidoja tik saskanīgu ansambli, it kā mēs būtu dziedājuši kopā visu mūžu.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Tie bija Latvijas kordiriģentu svētki un šajos grūtajos apstākļos tā bija laime sanākt kopā un parādīt, ka kaut daļa no kora mūzikas pasaules, bet esam vienoti,” teic J. Baltiņš.

Foto: no Jāņa Baltiņa personīgā albuma

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.