Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Glezno mūzikas pavadījumā

Mākslā nav robežu – katrs to redz un jūt citādāk. Vienmēr patīkami vērot jaunus un radošus cilvēkus, kuri, pateicoties Alūksnes mākslas skolai, vēlas dzīvi saistīt tieši ar mākslas pasauli. Alūksnes novada bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā visu oktobri var apskatīt radošo darbu izstādi “Dabā”. Tās autore ir Alūksnes vidusskolas 9. klases skolniece Evelīna Liepiņa, kurai šī ir otrā un noteikti ne pēdējā gleznu izstāde. Viņa sevi raksturo kā mierīgu cilvēku, bet, stāstot par gleznošanu, jaunās mākslinieces acis iemirdzas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Redz zieda smalkumu

Pēdējo gadu laikā Evelīnai patīk gleznot tieši dabasskatus. “Pārsvarā gleznoju pavasarī un vasarā, bet noteikti mēģināšu attēlot arī ziemas ainavas. Man padodas zīmēt ziedus – patīk tos pētīt un ieraudzīt visskaistākās un smalkākās detaļas,” stāsta Evelīna un piebilst, ka strādā dažādās tehnikās – gleznošana ar guašu, zīmēšana ar zīmuli, krītiņiem. Tieši šī tehnikas dažādība katram darbam piešķir unikalitāti. Izstādē var apskatīt arī vienu no jaunās mākslinieces mīļākajiem darbiem – ziedi uz tumši zila fona.

Gleznošana sniedz miera sajūtu

Evelīna absolvējusi Alūksnes mākslas skolu un savu nākotni plāno saistīt ar dizaina mākslu. Zīmēšana sirdij tuva jau kopš bērnības, un alūksniete vienmēr zinājusi, ka viņas ceļš vīsies caur mākslas pasauli. “Vislielāko paldies saku saviem vecākiem, kuri mani vienmēr atbalstījuši. Patīkami par saviem darbiem dzirdēt komplimentus arī no draugiem – tad ir tā sajūta, ka eju pareizajā virzienā,” atzīst Evelīna. Viņa piekrīt, ka mākslinieki ir savādāki cilvēki – ar savu pasaules redzējumu, kāds ir arī viņai. “Kad gleznoju, es nedomāju par ikdienas gaitām – es plūstu savā pasaulē, tā ir kā sava veida meditācija. Gleznošana mani nomierina,” pastāsta jaunā māksliniece.

Jāiegulda daudz darba

Mīļākais mākslinieks Evelīnai ir nīderlandiešu gleznotājs un postimpresionisma pārstāvis Vinsents van Gogs. “No viņa var mācīties, kā strādāt triepienu tehnikā. Viņa darbi mani iedvesmo. Uzskatu, ka par mākslinieku nepiedzimst – visa pamatā ir liels darbs,” jauniete uzsver un piekrīt, ka cilvēks var piedzimt talantīgs, bet, talantu neattīstot, rezultāta nebūs. Arī pašai sākumā nemaz tik labi neesot padevusies ziedu gleznošana. “Daudz trenējos un vienmēr gaidu gala rezultātu. Bieži vien ir arī šaubas par savām spējām – vai tiešām man izdosies iecerē-
tais darbs, un, kad beigās izdodas – tas ir lielākais gandarījums,” pastāsta Evelīna, kurai patīk arī spontāni sākt gleznot, ļauties izjūtām, kad īsti nezina, kāds būs rezultāts. Viņai patīk gleznot mūzikas pavadījumā –
parasti tā ir klasiskā mūzika, īpaši klaviermūzika, ikdienā vairāk tas ir radio.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Izstādē bibliotēkā var apskatīt darbus dažādā tehnikā. Varbūt kāds iedvesmosies un vēlēsies ko līdzīgu paveikt. Mākslā nekas nevar izskatīties vienādi – tā ir unikāla. Nāciet un apskatiet!” Evelīna aicina iedzīvotājus.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.