Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Foto: Ernstu Gliku sveic ar dziesmu

Ernstam Glikam – 370. gadskārta. Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanējis skaists garīgās mūzikas Alūksnes, Balvu un Gulbenes novadu koru koncerts “Svētīts lai top Tavs vārds”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Vācu mācītājs, skolu veidotājs, literāts un sabiedriskais darbinieks. “Tavs un mans, un mūsu. Mūsu iespēja lasīt Bībeli dzimtajā valodā, pirmajā skolā latviešu zemnieku bērniem Vidzemē bija iespēja mācīties! Sākums pirmajai ābecei, pirmajai nopietnajai pedagoģiskajai teorijai, pasaules skaidrojumi ģeogrāfijā un cilvēku vērtības skaidrojums. Gliks mācīja par to, kādam jābūt modernam skolotājam, kāpēc lasīšana ir tik būtiska, par to, kādam jābūt vienkārši labam cilvēkam,” stāsta pasākuma vadītāja Ilona Riekstiņa.

Personība Latvijas, Eiropas un pasaules zelta fondā 17. gadsimtā. “Personība no senās Marienburgas šeit, šodienas Alūksnē – ERNSTS GLIKS. Svinēsim kopā Glika 370. dzimšanas dienu, viņa tulkotās Bībeles 330. un pirmā kopīgā Bībeles izdevuma 335. gadskārtu,” baznīcas apmeklētājus uzrunā I. Riekstiņa.

Paldies viesiem koriem, diriģentiem un koncertmeistariem par skaisto, dvēselisko un skanīgo koncertu Alūksnes evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.