Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Foto: Atē Muzeju naktī atklāj trīs studiju darbu kopizstādi

Visi, kuri Muzeju naktī izraudzījās apmeklēt Viktora Ķirpa Ates muzeju “Vidzemes lauku sēta”, varēja izbaudīt silto maija vakaru pasākumā “Viss jaunais ir sen aizmirsts vecais”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Katru ciemiņu viesmīlīgi sagaidīja Viktora Ķirpa Ates muzejs “Vidzemes lauku sēta” vadītāja Lāsma Kaupuža ar čakliem palīgiem, kuri pastāstīja, kur kādas aktivitātes meklējamas un dalīja našķus veiksmīgākajiem aktivitāšu dalībniekiem.

Pasākuma centrālais notikums bija TLMS “Kalme”, “Sagša”, “Smiltene” kopizstādes atklāšana. Kā pastāstīja studijas “Kalme” vadītāja Ineta Leja, ideja par kopizstādi radusies, pērn piedaloties Dziesmu un deju svētkos. Sacīts – darīts, un jau šajā pavasarī izstāde iekārtota vietā, kur tā vislabāk iederoties – Attēs muzeja izstāžu zālē “Laidars”. Gulbenes studijas “Sagša” vadītāja Biruta Akmentiņa uzsvēra, ka kaimiņiem ir jādraudzējas, tādēļ šāds kopdarbs ir tikai sākums trīspusējā sadarbībā.

Izstādes atklāšanā uzstājās Lizuma kultūras nama sieviešu vokālais ansamblis “Vizums”, kas, kā atzina lietišķās mākslas darbu autores, lieliski saskanēja ar darbos ieausto noskaņu. Vairāk par izstādi stāstīsim laikrakstā “Alūksnes un Malienas Ziņas”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atē Muzeju naktī netrūka arī citu nodarbju – mākslinieciski noskaņotajiem notika radošās darbnīcas ar māksliniecēm Rudīti Liepiņu un Daigu Kaufmani, radot pašiem savus unikālus mākslas darbus, erudītajiem – aktivitāte “Agrāk un tagad” Saimes mājā, foto orientēšanās muzeja ēkās, aktīvajiem – spēles “Domino”, “Desas”, “Jenga” brīvā dabā. Protams, šī bija iespēja ielūkoties muzeja krājumā katrā senās Vidzemes lauku sētas ēkā.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.