Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Ērmaņu muiža sezonu sāks attālināti


ATTĀLINĀTI. Ērmaņu muiža kultūras sezonu uzsāks attālināti ar Haralda Sīmaņa koncertu, ko interesenti varēs klausīties attālināti.
Foto: publicitātes

Kultūrvieta Ērmaņu muiža jauno sezonu iesāks attālināti. Sestdien, 29. maijā Ērmaņu muižā atklāšanas pasākumā izskanēs mūziķa Haralda Sīmaņa 70 gadu jubilejas koncerts, kā arī tiks atklāta mākslinieces Justīnes Lūces personālizstāde “Viņa”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ērmaņu muižas saimnieki Inga un Uģis Prauliņi atgādina, ka pērn oktobrī šis koncerts tika atcelts, un šogad tiks īstenots šādā formātā. Saskaņā ar “Covid-19” ierobežojumiem atklāšanas apmeklēšana klātienē nav iespējama, tādēļ koncerts tiks ierakstīts un publiskots vietnēs “Ermani.lv” un “Diva.lv“. Izstādes atklāšanas reportāža būs skatāma tiešraidē 12.00 Ērmaņu muižas facebook lapā.

Viens no savdabīgākajiem talantiem

“Haralds Sīmanis ir viens no Latvijas savdabīgākajiem talantiem – tīrradnis, kā viņu savulaik nosauca izcilais komponists Marģeris Zariņš. Īpašo balss tembru nevar sajaukt ne ar vienu citu. Haralds vienmēr bijis sava ceļa gājējs un nākamo mūziķu paaudžu iedvesmotājs. Programmā skanēs viņa dziesmas, kas sadarbībā ar pieredzējušiem mūziķiem Ilzi Grunti un Andri Grunti atdzimušas no jauna, pateicoties nebijušiem vai reti dzirdamiem instrumentu salikumiem. Andra Gruntes kontrabasa džeza improvizācijas meistarība un vienmēr svaigā, avangardiskā muzikālā izpausme apvienojumā ar Ilzes Gruntes multiinstrumentu klāstu rada krāšņu piedzīvojumu, ko vainago Haralda neatkārtojamā balss savienojumā ar viedumu un humānismu izstarojošo personību,” ar gaidāmā koncerta māksliniekiem iepazīstina I. Prauliņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde būs visu vasaru

Pasākumā tiks atklāta arī mākslinieces Justīnes Lūces personālizstāde “Viņa”. “Justīne Lūce aizraujas ar fotogrāfiju novilkumiem uz dažādām plaknēm, realitāti deformējot ar kolāžām, kas jauktas ar citām grafikas tehnikām. Darbu pamatmotīvs – ar iespaidiem, atmiņām un iedomu tēliem transformēta realitāte,” iepazīstina I. Prauliņa. J. Lūces izstāde Ērmaņu muižā būs apskatāma visu vasaru līdz 2021. gada kultūras sezonas slēgšanai rudenī. Iespējams, mainoties “Covid-19” situācijai, šo izstādi būs iespēja apskatīt arī klātienē.

Pasākums īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla, Vidzemes plānošanas reģiona un “Latvijas Valsts mežu” atbalstu.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.