Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

“Divi Jūliji. Straume. 150”

Foto: No “Dzirkstele” arhīva

26. jūlijā starptautiskajā zinātniskajā konferencē “Divi Jūliji. Straume. 150”, kurā ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies 11 pētnieki no Latvijas, Gruzijas, Azerbaidžānas, Uzbekistānas un Apvienotās Karalistes.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Konferences programma pieejama šeit: ej.uz/divijūlijiprogramma2024

Lūdzam reģistrēties elektroniski: ej.uz/DiviJuliji2024

27. jūlijā festivāla programmā ar meistarklasēm, izstādēm, semināriem, andeli-demonstrācijām, garšu un mūzikas baudījumu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstāde “Straume caur laikiem un kultūrām”, aušanas darbnīcas “Indra” senās Latgales skalu segas, Vecgulbenes etnogrāfiskais tautu tērps, Vidzemes tradicionālās villaines un šatiera segas, TLMS “Sagša” skalu dvieļi, Intas Amoliņas, Līgas Langrates, Maigas Ilvesas, Terēzes Jansones, Rasmas Pušpures, Elīzas Māras Kamradzes-Tūteres u.c. mākslinieku darbi.

Gruzīnu, azerbaidžāņu, setu un latviešu dziesmas un dejas.

Livonijas nometne kopā ar Vēstures izpētes un rekonstrukcijas klubu “Rodenpoys” Sarkanās pils parkā ar viduslaiku cīņām, rotaļām, ēdieniem un dzīvesveidu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Ebru un akmens mozaīkas darbnīcas. Aušana skalu tehnikā, Pētera Viļumsona un gobelēnu stellēs. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja radošā darbnīca “Jūlija ziedi” ar Ivonnu Zīli, dzijas krāsošana dabas krāsvielās ar Aneti Karlsoni, hennas tetovējumi u.c. aizraujošas aktivitātes.

Informē Gulbenes novada vēstures un mākslas muzeja Mākslas un komunikāciju nodaļas vadītāja Iveta Petrovska.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.