Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Atklās novadnieka Teodora Paulovica darbu izstādi

TEODORA PAULOVICA 1967. gadā tapušais darbs “Kundziņsala”, kurš nupat restaurēts.
Publicitātes foto

Kristīne Ogle: “Par mākslinieku līdz šim informācija ir bijusi diezgan skopa.”

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2022. gada rudens Alūksnes novada vēsturē iekļuva ar īpašu kultūras notikumu – savā 110. jubilejas gadā dzimtajā novadā “mājup pārnāca” mākslinieks, Vilhelma Purvīša audzēknis, Teodors Paulovics, kura darbi no 26. aprīļa būs skatāmi izstādē Alūksnes novada muzejā.

Pirms 2022. gada izstādes Alūksnes Kultūras centrā jau vēstījām, ka atgriešanās sākums meklējams T. Paulovica brāļadēla Miervalža Paulovica domās un darbos, jo viņš pēc mākslinieka nāves saglabāja Teodora Paulovica gleznu kolekciju, kura dienasgaismu ieraudzīja, pateicoties daudzu cilvēku sadarbībai. Tās pamatā ir novadnieka mecenāta Ralfa Kļaviņa ideja, izstādes kuratora Ginta Burāna organizatora talants, izcilās restauratores Silvijas Orbidānes prasmes un daudzu domubiedru atbalsts.

“Izstāde atšķirsies no iepriekšējās. Šajā būs eksponēti darbi, kas tapuši mākslinieka visā daiļrades periodā – gleznas, kurās attēlots ne tikai Alūksnes novads, bet arī Rīgas, Sarkandaugavas, Jūrmalas un Igaunijas ainavas,” stāsta Alūksnes novada muzeja izglītojošā darba un darba ar apmeklētājiem vadītāja Jolanta Baldiņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Izstādes “Atklājot Teodora Paulovica pasaules: māksla, personība un dzīve” atklāšana būs 26. aprīlī pulksten 17.00, un tā būs skatāma vismaz līdz Jāņiem. “Aplūkojot mākslinieka radošo darbību raksturojošās gleznas un vērojot viņa dzīves norises fotogrāfijās, pasākumā būs iespēja klausīties mākslas vēsturnieces Kristīnes Ogles stāstījumu par Teodora Paulovica personību un daiļradi. Viņa vairākus gadus pētījusi mākslinieka personību, un šī būs pirmā reize, kad varēs dzirdēt K. Ogles pētījumu klātienē,” stāsta J. Baldiņa.

    Līdzīgi raksti

    Reklāma

    Atbildēt

    Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

    Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

    Ar cieņu,
    Alūksniešiem.lv komanda.