Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnietei atzinība grāmatplaukta stāstu konkursā(papildināts)


Zīmējumu kategorijā starp daudzajiem pretendentiem saņēmusi arī Alūksnes pilsētas sākumskolas 4.a klases audzēkne Enija Līdaciņa. Attēlā – Enijas zīmējums “Mana grāmatplaukta stāsts.”

Dzimtās valodas dienu sagaidot, Latviešu valodas aģentūra apbalvos ikgadējā skolēnu radošo darbu konkursa uzvarētājus. Šoreiz konkursa tēma bija “Mans grāmatplaukta stāsts”. Atzinību konkursā guvusi arī Alūksnes pilsētas sākumskolas audzēkne Enija Līdaciņa un arī Nikai Gorkijai, Alekseja Grāvīša Liepnas pamatskolas 8.klases skolniecei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Aicinājām skolēnus rakstīt par grāmatām, kuras viņi lasa un par kurām interesējas. Izsludinot konkursu, mazliet bažījāmies, vai būs atsaucība, jo tēma jau nav “Mana dzīve telefonā”, bet gan par grāmatām viņu dzīvē. Tomēr labā ziņa ir tā, ka bērni lasa grāmatas,” stāsta Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere.

Konkursā sagaidīts ļoti lielu pieteikumu skaits – 1090 radošos darbus (esejas, dzejoļus, domrakstus un zīmējumus) gan no Latvijas, gan latviešu skolām ārzemēs (658 literāros darbus un 432 zīmējumus). No katras skolas varēja iesūtīt tikai deviņus darbus, tas nozīmē, ka konkursā piedalījās daudz vairāk bērnu un jauniešu.

Konkursā piedalījās skolēni no dažādiem Latvijas novadiem un arī no latviešu skolām pasaulē.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Žūrijas komisija (literatūrzinātniece, Latvijas Universitātes profesore, mācību grāmatu autore Ilze Stikāne, māksliniece, grāmatu “Koko un Riko” zīmējumu autore Linda Lošina, UNESCO LNK ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, rakstnieks Valdis Rūmnieks un Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja Velga Līcīte-Meldere) spraigā diskusijā ir vērtējusi un noteikusi labākos radošos darbus.

Vērtēšanas komisija piešķīra godalgotās vietas domrakstu un zīmējumu grupās: 1. – 4. klašu grupā, 5. – 9. klašu grupā, 10. – 12. klašu grupā (sk. Pielikumu). Zīmējumu kategorijā starp daudzajiem pretendentiem saņēmusi arī Alūksnes pilsētas sākumskolas 4.a klases audzēkne Enija Līdaciņa.

“Interesantāko darbu fragmenti tiks apkopoti un izdoti krājumā, turpinot skolēnu radošo darbu krājumu sēriju, kurā izdotas jau četrpadsmit grāmatas,” vēsta konkursa organizatori. Sadarbībā ar Latvijas Radioteātri plānots veidot arī iestudējumu Latvijas Radio 1.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Tā kā šogad nevar aicināt skolēnus un skolotājus uz skaistu pasākumu Rīgā, žūrija sūta videosveicienu, kuru varat noskatīties Latviešu valodas aģentūras mājaslapā www.valoda.lv. Godalgoto darbu autori balvas un diplomus varēs saņemt savās skolās

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.