Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnes muzeja piedāvājums decembrī

Alūksnes muzejs, ievērojot visas epidemioloģiskās prasības, turpina strādāt. “Aicinām apmeklētājus individuāli vai vienas mājsaimniecības ietvaros apmeklēt piedāvātās ekspozīcijas un izstādes,” “Alūksniešiem.lv” vēsta Alūksnes muzeja izglītojošā darba un darbā ar apmeklētājiem speciāliste Jolanta Baldiņa.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Mainīgās izstādes –

  • Latvijas Floristu apvienības un EESTI FLORIST ziemas darbu izstāde “Spārni”. Izstāde aplūkojama no 24. novembra līdz 9. janvārim.
  • V. Blūma foto izstāde “Alūksne toreiz un tagad”. Izstādē Alūksnes vecmeistaru fotogrāfijās redzama Alūksne gan 20. gs. sākumā, gan Pirmās brīvvalsts laikā, savukārt alūksnietis fotogrāfs Vilnis Blūms uzlūko šīs vietas ar šodienas skatījumu. Izstādē vienuviet skatāmas pilsētas ainavas toreiz un šodien.
  • J. Medmana privātā mēbeļu kolekcijas izstāde “19. gs. muižkungu guļamistaba”. Izstādē apskatāmas 19.-20.gs. eklektikas un bīdermeijera stila interjera mēbeles.

Tematiskā izstāde –

  • Izstāde “No trimdas Latvijā – Austras Lindes 120 tautu meitu miniatūras”.

Izstādi veido 120 tautumeitu miniatūras etnogrāfiskajos latviešu tautas tērpos, kurus pagājušā gadsimta astoņdesmitajos un deviņdesmitajos gados darinājusi trimdā ASV dzīvojusi novadniece Austra Linde (dz. Ķauķis).

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pastāvīgās ekspozīcijas –

  • Alūksnes vēsturiskā un arheoloģiskā ekspozīcija „Laikmetu mielasts”

Vienotā vēstures un arheoloģijas ekspozīcija, kur pie lielā mielasta galda satiekas laika periodi no aizvēstures līdz Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai.

  • Digitāla izstāde “100 vēsturiski mirkļi Alūksnē”.

Izstāde ļauj ieskatīties un saprast, kā vēsturiskās norises ietekmējušas un mainījušas pilsētas dzīvi un tēlu, vēstot par norisēm dažādās dzīves jomās laika posmā no 1918. – 2017. gadam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
  • Fītinghofu zelta dzīsla Alūksnē”

Ekspozīcijas pamatā fotomateriāli un citas vizuālas un tekstuālas liecības par Fītinghofu dzimtu un tās devumu Alūksnei.

  • Pa 7. Siguldas kājnieku pulka pēdām”.

Izstāde veltīta pulka dibināšanas simtajai gadadienai un tajā apskatāmas Alūksnes muzeja, Latvijas Kara muzeja, privātkolekcionāru, kā arī alūksniešu deponētās vēstures liecības par pulka dibināšanu, cīņām Latvijas Neatkarības karā un miera gadiem Alūksnē.

  • Leo Kokle. Mākslinieka istaba”

Izcila, tautā populāra un mīlēta gleznotāja un portretista piemiņai veltīta ekspozīcija, kurā apskatāmi mākslinieka darbi un personīgās lietas.

  • Skulptūras un citi nesenās pagātnes liecinieki”

Daudzveidīgu tēlniecības darbu ekspozīcija, kurā apskatāmi gan profesionālu tēlnieku, L. Līces un G. Grundbergas darbi, gan padomju gados neatzītu autoru darbi.

  • Totalitārajā režīmā cietušo piemiņas istaba”

Ekspozīcija veidota represiju atcerei un atspoguļo Alūksnes novada iedzīvotāju likteņgaitas Sibīrijā un Tālajos Austrumos. Tajā apskatāmi dokumenti, priekšmeti, fotogrāfijas un atmiņu stāsti.

Foto: Dace Plaude

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.