Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnes muzejā – keramiķa Uģa Puzuļa jubilejas izstāde

No šodienas Alūksnes muzejā skatāma keramiķa Uģa Puzuļa jubilejas izstāde. Tajā var aplūkot viņa darbus – traukus, svečturus, kas tapuši galvenokārt pēdējā gada laikā, kā arī to, kas radīts, kā saka keramiķis, paša priekam. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

„Viss sākās ar veidošanu no plastilīna, man bija pat sava plastilīna pilsēta. Skolas gados, iedvesmojoties no Latgales keramiķa Antona Šmulāna, tapa arī sava velnu kolekcija,”atceroties radošo gaitu pirmsākumu, saka keramiķis un rāda mazu figūriņu, kurā viņš savulaik atveidojis pazīstamo Alūksnes mūziķi Juriju Semjonovu, kad viņš pie Ivara Vīgnera dziedāja Raimonda Paula „Muļķa sirdi”. 

„Mani trauki, muzeja koncepcija,” teic U. Puzulis un atklāj, ka izstādē viņa darbus papildina fotogrāfijas, kuru autori ir Jānis Podnieks, Māris Šļivka un arī pats keramiķis. Tas ir stāsts par keramiķa darba procesu – no māla pikas līdz gatavam traukam. 

Uz savu jubilejas izstādi viņš sākotnēji vēlējies aicināt kolēģus no visas Latvijas, taču pagaidām tas izpaliek. „Ja drīkstēs, tad varbūt vēlāk. Keramiķa darba gaitās iegūts daudz draugu,” saka Uģis. 

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Šoreiz personālizstādes atklāšanu viņš atzīmē ar 271. cepļa kurināšanu savā darbnīcā Alsviķu pagasta „Racupkalnā”, bet rītpulksten 12.00, ievērojot epidemioloģiskos drošības noteikumus, būs cepļa atvēršana. „Skatīsimies, kas sanācis!” saka keramiķis, piebilstot, ka izstāde būs mainīga un 271. ceplī ir trauki, kas paredzēti arī  šai izstādei. 

Pašu keramiķi izstādē varēs satikt sestdien un svētdien no pulksten 10.00 līdz 14.00.

Izstāde Alūksnes muzejā būs skatāma līdz 19. septembrim.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.