Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Alūksnē būs iespēja tūrisma informāciju iegūt interaktīvā stendā

Pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra uzstādīts jauns interaktīvs tūrisma informācijas stends, kas iegādāts par Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas atbalstītā projekta “630 verstis pilnas sajūtām” līdzekļiem, skaidro Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

ATTĒLĀ: Jaunais interaktīvais stends pie Alūksnes Tūrisma informācijas centra, kurā būs iespējams iegūt plašu informāciju par tūrisma piedāvājumu
Santas SUPES foto

E. Aploka norāda, ka pagaidām gan interesenti stendu vēl nevarēs izmantot, jo informatīvais saturs, kas tajā būs pieejams, pašlaik tiek gatavots.

– Ar jaunā interaktīvā stenda palīdzību varēs piekļūt plašai informācijai par projekta maršrutā esošajiem tūrisma objektiem un piedāvājumu Alūksnes novadā. To varēs izmantot jebkurā nedēļas un diennakts laikā, līdz ar to pilsētas un novada viesi varēs brīvi, neatkarīgi no Tūrisma informācijas centra darba laika, saņemt interesējošo informāciju, – norāda Alūksnes Tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Veļķere.

Stends iegādāts un uzstādīts Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam projektā “630 verstis pilnas sajūtām/ Sajūtu verstis”/ “630 Versts Full of Feelings/Versts of Feelings”. Interaktīvajā stendā būs pieejama informācija par tūrisma maršrutu “Versts of Feelings” un tajā iekļautajiem apskates objektiem, kuros projekta gaitā radīti jauni tūrisma piedāvājumi. Projektu vada Alūksnes novada pašvaldības projektu vadītāja Santa Supe.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Minētā projekta mērķis ir uzlabot esošo tūrisma piedāvājumu un radīt jaunu maršrutu, kas savienos deviņus projektā iesaistītos tūrisma objektus, sniedzot apmeklētājiem dažādu sajūtu gammu, iespēju sajust, līdzdarboties, piedzīvot, izbaudīt un ieraudzīt unikālo pierobežas tūrisma piedāvājumu, vēstures, dabas un cilvēka mijiedarbību cauri gadsimtiem, norāda Aploka.

Projektā piedalās Alūksnes novada pašvaldība, Latvijas Piļu un muižu asociācija kopā ar tās biedriem – Litenes muižu, Varakļānu muižas pili, Krāslavas muižu, Lūznavas muižu, Preiļu muižas pils kompleksu un parku un Arendoles muižu, kā arī Pavlovskas muzejs un Izborskas muzejrezervāts (Krievija).

Par maršrutā iekļautajām vietām un objektiem, tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu vēstīs interaktīva karte, pie kuras arī būs iespējams piekļūt jaunajā stendā. Projektā iesaistītie partneri kopā ar SIA “Karšu izdevniecība “Jāņa Sēta”” un “Overly” izstrādā maršruta mobilo lietotni, kas būs aprīkota ar īpašu papildinātās realitātes vizuālo tēlu – virtuālu stāstnieku, kas lietotāju informēs par sajūtu piedāvājumiem maršrutā. Tiek gatavots arī kopīgs informatīvs buklets un video, apkopojot tūrisma informāciju par sajūtu piedāvājumiem abpus robežai.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Atgādinām, ka Alūksnē minētā projekta īstenošanas laikā pērn tika izveidots sajūtu tūrisma piedāvājums – gaisa trošu nobrauciens no Tempļakalna uz Pilssalu pār Alūksnes ezeru, Alūksnes Jaunajā pilī tiek atsegti un nostiprināti Fortepiano un Ērģeļu istabas sienu un griestu gleznojumi un restaurēts 19. gadsimta flīģelis, kam pēc restaurācijas būs jauns skanējums.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.