Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina pieteikties brīvprātīgos Dziesmu un Deju svētkiem

XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku veiksmīgas norises nodrošināšanai Latvijas Nacionālais kultūras centrs līdz 2023. gada 17. februārim aicina pieteikties brīvprātīgos. Svētku laikā plānots nodarbināt apmēram tūkstoti brīvprātīgo. Dziesmu un deju svētkos brīvprātīgie sāks darboties jau pirmssvētku periodā, bet visaktīvāk tiks iesaistīti organizatoriskajos procesos Svētku laikā – no 30. jūnija līdz 9. jūlijam.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

“Brīvprātīgo darbs ir neatņemama Svētku norises sastāvdaļa – neviens nozīmīgs un vērienīgs pasākums mūsdienās vairs nav iedomājams bez brīvprātīgo darba. Kā liecina pieredze, brīvprātīgo darbam piesakās motivēti un Dziesmusvētku tradīciju cienoši cilvēki, kuriem ir būtiski ar savu darbu veidot Svētkus un palīdzēt daudzos darbos – sākot ar palīdzību radošajām darba grupām vai darbošanos informācijas centros, beidzot ar vietu ierādīšanu un ūdens izdalīšanu dalībniekiem. Brīvprātīgo darbs ir ļoti nozīmīgs un nepieciešams, lai veiksmīgi izdotos tādi Svētki, kurus pamatoti dēvējam par lielāko kopdarbu valstī,” akcentē Svētku izpilddirektore Daina Markova.

Pieteikties Svētku brīvprātīgā darbam var, aizpildot elektronisku anketu Svētku mājaslapas www.dziesmusvetki.lv sadaļā IESAISTIES. Pieteikties tiek aicinātas personas vecumā no 16 gadiem (personām no 16 līdz 18 gadiem būs nepieciešama vecāku atļauja), ar labām latviešu valodas zināšanām, (atsevišķiem papildus darbiem – arī ar angļu un citu svešvalodu zināšanām). Potenciālajam brīvprātīgajam jābūt gatavam veltīt 20 līdz 40 stundas brīvprātīgā darba veikšanai, kas pakārtotas Svētku rīkotāju sastādītajam grafikam.

Katram brīvprātīgajam Svētkos tiks nodrošināta ēdināšana, ja dienā tiks veikts darbs ilgāk nekā četras stundas. Būs nodrošināta iespēja bez maksas izmantot Rīgas sabiedrisko transportu, tiks nodrošināta veselības un dzīvības apdrošināšana, tiks izsniegta Svētku identifikācijas (ID) karte un darba atribūtika. Uzrādot brīvprātīgā ID karti, Svētku laikā varēs bez maksas apmeklēt tautas lietišķās mākslas izstādi “Mēs”, atklāšanas pasākumu Svētku dalībniekiem, pūtēju orķestru koncertu “Laiks iet pāri” un zaļumballi, koru lielkoncerta “Tīrums. Dziesmas ceļš” ģenerālmēģinājumu un koncertu, noslēguma koncerta “Kopā Augšup” ģenerālmēģinājumu un koncertu, kā arī sadziedāšanās nakti.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.