Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina piedalīties latviešu un igauņu kopādziedāšanas svētkos

Publicitātes foto autors: Piret Aaslaid

Pārrobežu sadarbības projekta “Laululaud/Dziesmu galds” norises ievadīs latviešu un igauņu kopādziedāšanas svētki Veclaicenes tautas namā 28. septembrī, informē Austra Eriņa no biedrības “Skaņumāja”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Latviešiem un igauņiem vēsturiski veidojies kopīgs dziesmu repertuārs, ko katrs savā valodā dziedam saviesīgos brīžos. Pierobežas novadu ļaudīm sastrādāties nav nekāds jaunums, un šajā reizē jutīsimies vienoti arī svētkos, dziedot tās pašas dziesmas gan vienā, gan otrā valodā. Šis repertuārs līdz šim nav ticis mērķtiecīgi apzināts un apkopots, bet projekta veidotāji uzskata, ka tas var kļūt par brīnišķīgu papildinājumu kopīgām neformālām aktivitātēm un emocionālai komunikācijai.

Pasākuma dienā notiks kopīgo dziesmu izzināšana un mācīšanās, kurā svētku dalībniekiem drīkst pievienoties ikviens interesents. Te lietā tiks liktas Interreg Igaunijas-Latvijas pārrobežu programmas ietvaros sagatavotās dziesmu grāmatas un skaņu ieraksti, kurus, savstarpēji sadarbojotieties, sagatavojuši “Hāgenskalna muzikanti” no Rīgas un kapela “Palāta Nr.7” no Pērnavas.

LAULULAUD / DZIESMU GALDS programma:
13.00 Kopīgo dziesmu mācīšanās, aicināti visi interesenti
16.00 Svētku koncerts
Piedalās:
Ziemeru folkloras kopa
Jaunlaicenes folkloras kopa “Putnis”
Veclaicenes senioru vokālais ansamblis
Veclaicenes jauktais vokālais ansamblis
Kapelas “Hāgenskalna muzikanti” (Rīga) un “7. Palāta” (Pērnava)
Ieeja koncertā – Eur 3,-. Dziesmu mācību dalībniekiem – bez maksas.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Projektu “Laululaud / Dziesmu galds” realizē biedrība “Skaņumāja” un Pērnavas “Pärnumaa Lõõtspillihaigete Selts”. Projektu atbalsta Interreg Igaunijas-Latvijas programma.
Nošu grāmatas un CD izdošanu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par saturu atbild biedrības “Skaņumāja” un “Pärnumaa Lõõtspillihaigete Selts”.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.