Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Aicina doties iedvesmojošā pastaigā “Uzdāvini sev spārnus”

Virešu pagastā Tilderu dabas takā ik pavasari mežābele zied kā baltas kupena. Šogad šo pavasara ziedēšanas burvību varēs izbaudīt ikviens dienu pirms Vasarsvētkiem, 22.maijā, dodoties iedvesmojošā sajūtu pastaigā “Uzdāvini sev spārnus”.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Pastaigā varēs iedvesmoties ne vien no dabas skaistuma, bet arī citu cilvēku veikuma. Visas takas garumā, dažādās vietās būs izveidoti pieturas punkti jeb pārsteigumi. Varēs ieklausīties ģitāras skaņās, ko spēlēs Jānis Krūmiņš no Smiltenes, našķoties gardumiem Apes novada zemnieku saimniecības “Kalnarušķi” pop-up kafejnīcā, kas šoreiz piedāvās īpaši pastaigai izveidotu ēdienkarti, redzēt Lilitas Ikales no Zvārtavas pagasta pašas modelēto krāsaino modes tērpu kolekciju, iepriecināt acis un sirdi skatoties mākslinieces Sandras Semenkovičas no Lejasciema ziedu gleznu izstādi.

Lielformātu ziedu darinātājā Jeļena Golovneva no Balviem iedvesmos ar lielformāta tauriņu spārniem, ļaujot ikvienam pacelties spārnos, savukārt cita Balvu iedzīvotāja, Marija Galuškina, šīs sajūtas iemūžinās fotogrāfijās. Pastaigas laikā īpašu pārsteigumu būs sagatavojis arī Virešu pagasta sieviešu vokālais ansamblis, kam tur būs klātienes mēģinājums, tādēļ un aicinās dziedāt līdzi visiem labi zināmām dziesmām par ūdeņiem un Gauju.

Idejas autore Santa Sāre stāsta, ka šī būs iedvesmojoša pavasara pastaiga, kas cilvēkiem ir ļoti nepieciešama. “Cilvēki ir noguruši, tādēļ vajag vairāk prieka. Kāda būs vasara? Šobrīd pasākumus vēl neplānoju. Arī pastaigu iepriekš neplānoju, viss tapa vienas dienas laikā, ļaujoties sajūtām. Kalt lielus plānus šobrīd neļauj arī situācija ar vīrusa ierobežojumiem,” saka S.Sāre un iedvesmojoši aicina – uzdāvini sev spārnus brīvam lidojumam vasarā! Gleznu izstāde ir vienīgā aktivitāte, kuras norise ir atkarīga no laika apstākļiem. Ja būs lietus, mākslas darbi netiks izlikti apskatei.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

S.Sāre stāsta, ka pastaiga Tilderu dabas takā būs piemērota ikvienam. Taka ir apmēram 600 metrus gara, nav sarežģīta, vijas gar Gaujas upi. Pastaigas laiks 22.maijā – no pulksten 14.00 līdz 16.00.

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.