Abonē e-avīzi "Alūksnes un Malienas Ziņas"!
Abonēt

Reklāma

Receptes: Kreptīgie gurķi mārrutku marinādē

Sastāvdaļas:

Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.

2 kilogrami gurķu,

200 gramu “Spilvas” mārrutku,

500 gramu cukura,

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

5 ēdamkarotes sāls,

300 gramu 9% galda etiķa,

100 – 200 gramu novārīta, atdzesēta ūdens.

Saturs turpināsies pēc reklāmas.

Jau pirms gadiem desmit šī recepte man šķita ievērības cienīga, un toreiz šādi pagatavotie gurķi sevišķi labi garšoja pie ceptiem kartupeļiem. Taču ir tik daudz jaunu recepšu, kuras gribas izmēģināt, ka šī bija atstāta novārtā. Nu to atkal izmantoju – gurķi ir ātri sagatavojami, burkas ar tiem nav jākarsē, varam izlietot arī lielākus gurķus, ko marinēšanai esam “nosmādējuši”.

Nomizotus gurķus sagriezu apmēram 0,5 centimetrus biezās šķēlītēs. Bļodā samaisīju marinādei paredzētajās sastāvdaļas, pielēju ūdeni (iepriekšējā reizē gan biju ņēmusi 100 mililitru receptē norādīto 200 mililitru vietā, jo gurķi jau tāpat sulojas, bet ūdeni laikam vajag tāpēc, lai atšķaidītu pārāk stipros mārrutkus), piejaucu gurķus un liku lielo trauku vēsumā uz 24 stundām, laiku pa laikam visu vēl apmaisot. Pēc tam sapildīju burkās un aizvākoju. Nav jāsterilizē, bet jāglabā vēsā vietā, tādēļ burciņas ar vismaz 2,5 litru kopējo saturu saliku ledusskapī. Ilgi jau tās tur tāpat neglabāsies…

Līdzīgi raksti

Reklāma

Atbildēt

Paldies, Jūsu ziedojums EUR ir pieņemts!

Jūsu atbalsts veicinās kvalitatīvas žurnālistikas attīstību Latvijas reģionos.

Ar cieņu,
Alūksniešiem.lv komanda.