Sastāvdaļas:
2 kilogrami gurķu,
200 gramu “Spilvas” mārrutku,
500 gramu cukura,
5 ēdamkarotes sāls,
300 gramu 9% galda etiķa,
100 – 200 gramu novārīta, atdzesēta ūdens.
Jau pirms gadiem desmit šī recepte man šķita ievērības cienīga, un toreiz šādi pagatavotie gurķi sevišķi labi garšoja pie ceptiem kartupeļiem. Taču ir tik daudz jaunu recepšu, kuras gribas izmēģināt, ka šī bija atstāta novārtā. Nu to atkal izmantoju – gurķi ir ātri sagatavojami, burkas ar tiem nav jākarsē, varam izlietot arī lielākus gurķus, ko marinēšanai esam “nosmādējuši”.
Nomizotus gurķus sagriezu apmēram 0,5 centimetrus biezās šķēlītēs. Bļodā samaisīju marinādei paredzētajās sastāvdaļas, pielēju ūdeni (iepriekšējā reizē gan biju ņēmusi 100 mililitru receptē norādīto 200 mililitru vietā, jo gurķi jau tāpat sulojas, bet ūdeni laikam vajag tāpēc, lai atšķaidītu pārāk stipros mārrutkus), piejaucu gurķus un liku lielo trauku vēsumā uz 24 stundām, laiku pa laikam visu vēl apmaisot. Pēc tam sapildīju burkās un aizvākoju. Nav jāsterilizē, bet jāglabā vēsā vietā, tādēļ burciņas ar vismaz 2,5 litru kopējo saturu saliku ledusskapī. Ilgi jau tās tur tāpat neglabāsies…
Reklāma