Foto: Viktorija Kožemjakina
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
Gatavošanas laiks 30 – 40 min
Dzērvenes ir Latvijas rudens ogu karalienes – šoreiz piedāvājam dzērvenes apvienot ar tikpat latvisku un klasisku produktu – biezpienu, lai pagatavotu vienkāršus, bet bezgala gardus kēksiņus svētku galdam.
Sastāvdaļas (12 kēksiņiem)
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
150 g sviesta istabas temperatūrā
75 g cukura
100 g biezpiena
Saturs turpināsies pēc reklāmas.
3 olas
250 g kviešu miltu
1 tējk. cepamā pulvera
0,5 tējk. sāls
1 tējk. vanilīna cukura
150 g kaltētu dzērveņu un dzērvenes rotāšanai
200 g krēmsiera
50 g saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
- Saputojiet sviestu ar cukuru.
- Pievienojiet biezpienu un olas, samaisiet.
- Pievienojiet miltus, cepamo pulveri, sāli un vanilīna cukuru, samaisiet līdz masa kļūst viendabīga.
- Pievienojiet kaltētās dzērvenes, vēlreiz visu kārtīgi samaisiet.
- Sadaliet mīklu pa kēksiņu formiņām un lieciet cepties 15-20 minūtes, (kēksiņi ir gatavi, kad, caurdurot tos ar kociņu, mīkla nepielīp pie kociņa). Atdzesējiet.
- Samaisiet vai saputojiet krēmsieru ar saldo krējumu, lai iegūtu krēmu rotāšanai.
- Ar karoti vai konditorejas maisu uzlieciet katram kēksiņam “cepurīti” no krēma.
- Rotājiet ar smalki sakapātām dzērvenēm, lai vizuāli veidojas Latvijas karogs (lai iegūtu precīzāku baltās joslas kontūru, var izmantot garenu papīra strēmelīti, ko uzliek uz krēma, pirms ber dzērvenes, un noņem pirms pasniegšanas).
Reklāma